Blog - Jak vybrat osvětlení

Návody, rady a doporučení, pro výběr osvětlení pro rodinné domy, byty, ale i komerční aplikace, jako jsou kanceláře, školy, učebny, zdravotnictví, restaurace, hotely, prodejny, průmysl, sklady, garáže a další prostory, které souvisí s podnikáním


Vybíráme stolní lampu pro školáka a studenta - tipy na správný výběr

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak vybrat stolní lampu, jakou lampičku na psací stůl, jak osvětlit pracovní stůl, kolik lumenů na čtení a další zkušenosti s výběrem stolní lampy na čtení.

25. 07. 2022

Jaké vybrat osvětlení na terasu, pergolu, nebo altánu? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak osvětlit terasu, jakou barvu světla na terasu, jak vybrat venkovní světlo a další zkušenosti jaké osvětlení na terasu, pergolu, nebo altán.

31. 05. 2022

Jak vybrat kolejnicové svítidlo do napájecí lišty? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak vybrat kolejnicové svítidlo do napájecí lišty a další zkušenosti s kolejnicovými svítidly.

21. 05. 2022

Jak na osvětlení zahrady? - rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak osvětlit zahradu, jaké osvětlení do záhonu a další zkušenosti jak na osvětlení zahrady.

01. 05. 2022

50 let legendární stolní lampy Artemide Tizio

Stolní lampy - eShop TIZIO #design Richard Sapper 1972 Je to už 50 let, co vzniklo svítidlo Tizio.  Další z ikonických designů Artemide. Jak vybrat stolní lampu pro školáka a studenta? Kompletní průvodce, rady a tipy. Richard Sapper tvrdil, že…

03. 03. 2022

Jak vybrat osvětlení na toaletu - WC? Rady tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jaké světlo na WC? Jaké LED osvětlení na WC se senzorem pohybu a další zkušenosti jak na osvětlení toalety.

15. 02. 2022

Je lepší svítidlo na žárovku, nebo LED?

Porovnání svítidel s integrovaným LED světelným zdrojem a svítidel, u nichž se mění žárovka. Přečtěte si, kam se který typ hodí.

14. 02. 2022

TUYA - Chytrá domácnost výhody, nevýhody, zkušenosti, recenze

Smart osvětlení TUYA - eShop Chytrá stropní svítidla smart TUYA - eShop Chytré lustry smart TUYA - eShop Chytré LED žárovky smart TUYA - eShop   V této recenzi si projdeme výhody, ale i nevýhody chytrého systému TUYA, který je součástí stále většího…

12. 02. 2022

Jak vybrat osvětlení do garáže? Rady tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak osvětlit garáž, jak silné světlo do garáže, Jakou barvu světla do garáže a další zkušenosti jak na osvětlení garáže.

01. 02. 2022

Výhody chytrého osvětlení systému EGLO Connect-Z a návod na použití

Chytré osvětlení EGLO Connect-Z - eShop Návod na instalaci a použití systému chytrého osvětlení EGLO Connet-Z (pdf) Svítidla EGLO   Systém chytrého osvětlení EGLO connect-Z umožňuje bez speciální přípravy elektroinstalace stmívání svítidel, nastavování…

13. 01. 2022

Jak na správné osvětlení kuchyňské linky? Rady tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak osvětlit kuchyňskou linku, jak vybrat světlo na kuchyňskou linku, jakou barvu světla na linku a další zkušenosti jak na osvětlení kuchyňské linky.

01. 12. 2021

Jak vybrat pohybové čidlo pro osvětlení? - Rady, tipy, návod.

Čidla, senzory pohybu pro osvětlení - eShop Svítidla s čidlem pohybu - eShop     Obsah článku Kdy použít pohybové čidlo a kdy svítidlo s čidlem Vlastnosti kvalitního čidla pro ovládání osvětlení Jak nastavit pohybová čidla Nastavení pohybových…

25. 11. 2021

Jak vybrat osvětlení do chodby a předsíně? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak vybrat světlo do chodby a předsíně, jakou teplotu světla do chodby, kolik lumenů na osvětlení chodby, jaký senzor pohybu na chodbu a další zkušenosti s osvětlením chodby.

22. 09. 2021

Trendy osvětlení pro podzimní sezónu 2021

Podobně jako snad všechny obory lidské činnosti podléhá módním trendům i vývoji technologií obor osvětlení. A dávno pokrok v oboru osvětlení není o tom, že tzv. úsporka je nyní LED žárovka a místo zářivek se používají desky osazené LED čipy. Zde je třeba…

16. 09. 2021

Stmívání osvětlení – základní přehled kdy, co a proč vybrat?

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak vybrat stmívač osvětlení a další zkušenosti se stmíváním osvětlení.

10. 09. 2021

Jak vybrat chytré osvětlení? Rady tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak funguje TUYA, jak nastavit Smart Life, co je TUYA Smart a další zkušenosti s chytrým osvětením smart TUYA.

10. 09. 2021

Jak na osvětlení pracovny - home office? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jaké světlo do domácí pracovny, jaké světlo k počítači, jak silné světlo do pracovny, jakou barvu světla do pracovny a další zkušenosti s osvětlením pracovny.

04. 05. 2021

Jak na osvětlení firemní kanceláře a k počítači? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jaké světlo do kanceláře, jaké světlo k počítači a další zkušenosti s osvětlením kanceláře.

28. 03. 2021

Jak na orientační osvětlení schodiště? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jaké osvětlení schodiště, jaké světlo se senzorem na schodiště, jak instalovat světla na schodišti a další zkušenosti s osvětlením schodiště.

09. 03. 2021

Lze ve svítidle vyměnit integrovaný LED modul?

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak ve svítidle vyměnit integrovaný LED modul, jak dlouho vydrží LED světlo, jak vyměnit LED žárovku a další zkušenosti s opravou svítidel.

24. 01. 2021