Blog - Vše o vnitřním osvětlení

Vše o vnitřním osvětlení

Na tomto blogu se dočtete zprávy a informace o vnitřním osvětlení

Světlo je jedním z nejdůležitějších prvků, které mohou zásadně ovlivnit atmosféru v interiéru. Ať už jste majitelé domu, interiéroví designéři nebo jen obecné veřejnosti, je důležité znát nejnovější trendy a informace o interiérovém osvětlení.

 

Jaké jsou aktuální trendy v designu osvětlení

Aktuální trendy v designu osvětlení se stále více zaměřují na kombinaci funkčnosti a estetiky. Světla nejsou pouze zdrojem světla, ale také významným designovým prvkem. Moderní osvětlení často kombinuje minimalistický design, geometrické tvary a originální materiály.

Designová svítidla

Stropní designová svítidla

Designové lustry

Stojací designové lampy

 

Jaká je rozmanitost a univerzálnost svítidel

Rozmanitost a univerzálnost svítidel je jednou z největších výhod při výběru interiérového osvětlení. Na trhu je široká škála světel, která mohou splňovat různé potřeby a vkus. Od stropních svítidel, závěsných svítidel, stolních lamp až po podlahové lampy - možností je nespočet.

Stropní svítidla

Lustry a závěsná svítidla

Podhledová svítidla

Nástěnná svítidla

Svítidla do stěny

Bodová svítidla

Lištová svítidla

Stolní lampy

Stojací lampy

 

Jaká je energetická účinnost LED světel

LED světla se stávají stále oblíbenějšími díky své energetické účinnosti. Spotřebují méně energie než tradiční žárovky a mají delší životnost. Kromě toho LED světla poskytují širokou škálu možností pro barevné teploty, což umožňuje vytvářet různé nálady a atmosféry v interiéru.

LED žárovky

.. a další informace z oblasti interiérového osvětlení

Výběr správného osvětlení pro váš domov nebo pracovní prostor je klíčovým prvkem vytváření příjemné a funkční atmosféry. Ať už hledáte trendy v designu osvětlení, univerzální svítidla nebo energeticky účinná LED světla, je důležité zvážit všechny možnosti a vybrat tu nejlepší pro vaše potřeby.


Moderní i klasické lustry ve slevě - Akce duben 2024

Moderní i klasické lustry ve slevě, lustry sleva, lustry výprodej

26. 03. 2024

Slevy a výprodej svítidel EGLO - Akce duben 2024

Hledáte kde výhodně nakoupit svítidla EGLO v akci ve slevě? Využijte právě probíhající zvýhodněné ceny na svítidla EGLO. Svítidla EGLO - eShop   Připravili jsme pro vás přehled nejžádanějších svítidel ve slevě od výrobce EGLO.   Kolekce svítidel EGLO…

26. 03. 2024

Jak na osvětlení podkroví, nebo půdního bytu se šikmými stropy? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jaké osvětlení do podkroví, jaké světlo na šikmý strop a další zkušenosti s osvětlením podkroví, nebo půdního bytu a další zkušenosti s osvětlením podkroví a půdního bytu.

25. 03. 2024

Co je to CCT, Tunable white, Dual white světlo a k čemu je dobré?

CCT svítidla na dálkové ovládání Chytré CCT osvětlení smart TUYA CCT LED pásky Co je to CCT, Tunable white, Dual white světlo? CCT světlo, neboli světlo s možností nastavení "Correlated Color Temperature" (CCT) někdy nazývané Tunable white, nebo Dual…

07. 03. 2024

Jak vybrat stropní ventilátor? Rady, tipy, návod.

Jak vybrat stropní ventilátor? Rady, tipy, návod.

01. 02. 2024

Jak vybrat lustr do obýváku? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak vybírat lustr, jak silné LED světlo do obývacího pokoje, jakou žárovku do obývacího pokoje, kolik lumenů do obývacího pokoje a další zkušenosti s lustry v obýváku.

08. 01. 2024

Jakou vybrat LED žárovku a proč? - Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak správně vybrat LED žárovku, jaké žárovky jsou nejlepší, jak poznat velikost žárovky a další zkušenosti s výběrem žárovek.

03. 01. 2024

Jak vybrat světlo do obývacího pokoje? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak správně navrhnou osvětlení obýváku, jak silné světlo do obývacího pokoje, jaký světlená tok do obýváku a dalí zkušenosti jak vyřešit osvětlení obývacího pokoje.

30. 12. 2023

Jaké vybrat osvětlení do ložnice? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak velké světlo do ložnice, jakou barvu světla do ložnice, jaké žárovky do ložnice a další zkušenosti jak vyřešit osvětlení ložnice.

01. 12. 2023

Jak seřídit čidlo pohybu? - Návod, rady, tipy, zkušenosti

Jak správně seřídit čidlo pohybu? Rady, tipy, návod

01. 09. 2023

Nejčastější chyby, při realizaci osvětlení rodinného domu, nebo bytu

...V tom obýváku to světlo tak oslňuje. Kdyby to šlo alespoň stmívat. ...Málem jsem se na té chodbě zase zabil. Proč se to nerozsvítí automaticky a musím hledat vypínač na druhé straně chodby? ...Děti mají v pokoji na učení tmu ale když je chci v noci…

27. 04. 2023

Lze instalovat LED svítidla bez symbolu F v trojúhelníku na hořlavý podklad?

Lze instalovat LED svítidla bez symbolu "F" v trojúhelníku na hořlavý podklad? Často se setkáváme s dotazem zákazníků: Zda a za jakých podmínek lze instalovat LED svítidla na hořlavý podklad, t.j. na dřevo, nebo polystyren? Podmínky instalace…

27. 03. 2023

Jak vybrat osvětlení do koupelny? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak správně osvětlit koupelnu, jaké světlo do malé koupelny,kolik světla do koupelny, kolik lumenů do koupelny, jaké osvětlení zrcadla v koupelně, jaké IP v koupelně? Na tyto otázky máme odpověď v našem článku.

19. 01. 2023

Jak vybrat a zapojit LED pásky? Rady tipy, návod.

LED pásky - eShop Hliníkové LED lišty, profily - eShop Ovladače a stmívače pro LED pásky - eShop Napájecí zdroje pro LED pásky- eShop     LED pásky patří k velmi oblíbenému druhu osvětlení především v domácnosti a dalších prostorách, kde potřebujeme…

10. 01. 2023

Jak vybrat osvětlení dětského a studentského pokoje? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jaké osvětlení do dětského pokoje, jak silné světlo do dětského pokoje, jakou barvu světla do dětského pokoje, kolik lumenů do dětského pokoje a další zkušenosti s osvětlením dětského pokoje.

26. 07. 2022

Vybíráme stolní lampu pro školáka a studenta - tipy na správný výběr

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak vybrat stolní lampu, jakou lampičku na psací stůl, jak osvětlit pracovní stůl, kolik lumenů na čtení a další zkušenosti s výběrem stolní lampy na čtení.

25. 07. 2022

Jak vybrat kolejnicové svítidlo do napájecí lišty? Rady, tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jak vybrat kolejnicové svítidlo do napájecí lišty a další zkušenosti s kolejnicovými svítidly.

21. 05. 2022

50 let legendární stolní lampy Artemide Tizio

Stolní lampy - eShop TIZIO #design Richard Sapper 1972 Je to už 50 let, co vzniklo svítidlo Tizio.  Další z ikonických designů Artemide. Jak vybrat stolní lampu pro školáka a studenta? Kompletní průvodce, rady a tipy. Richard Sapper tvrdil, že…

03. 03. 2022

Jak vybrat osvětlení na toaletu - WC? Rady tipy, návod.

Rady, tipy a doporučení z praxe: Jaké světlo na WC? Jaké LED osvětlení na WC se senzorem pohybu a další zkušenosti jak na osvětlení toalety.

15. 02. 2022

Je lepší svítidlo na žárovku, nebo LED?

Porovnání svítidel s integrovaným LED světelným zdrojem a svítidel, u nichž se mění žárovka. Přečtěte si, kam se který typ hodí.

14. 02. 2022