Jak na osvětlení firemní kanceláře a k počítači? Rady, tipy, návod.

28. 03. 2021


Osvětlení kanceláře - eShop

LED panely - eShop

LED panely 600x600 mm - eShop 

Stropní svítidla - eShop

Stolní kancelářské lampy - eShop

Stojací kancelářské lampy - eShop

 

osvetleni firemni kancelare uvodní fotka


Jaké světlo do kanceláře k počítači?

Neoslňující, dostatečně intenzivní, ve správném směru bez stínů. Takové by mělo být správné osvětlení do kanceláří. A to není vše, mělo by mít také vhodnou teplotu světla, vysoký index podání barev a další vlastnosti. V tomto textu komplexně vše okolo světel do kanceláří rozebereme a zaměříme se i na další prostory, které s kancelářským prostředím souvisí, jako jsou jednací místnosti a recepce.

 

 

osvetleni kancelare1

 

Základní předpisy a normy pro osvětlení kanceláře. Hladina osvětlení, teplota světla, index podání barev

Hladiny osvětlení v kancelářích stanovuje ČSN EN 12464-1 Světlo a osvětlení – Osvětlení pracovních prostorů -  Část 1: Vnitřní pracovní prostory. Při zmínce této normy se pozornost většinou soustředí na tzv. osvětlenost. Tato norma  se ale zabývá i dalšími vlivy, jako je rozložení jasu, oslněním, směrovostí světla, podáním barev a barevným tónem světla, míháním světla a v neposlední řadě denním světlem. Pro stanovení hladiny osvětlení, se vychází z charakteru činností, které v kanceláři probíhají. Podrobněji to ukazuje tabulka níže.


osvetleni-kancelare-tabulka-osvetlenosti-dle-csn-en-12464-11


Hladiny osvětlení, rovnoměrnost, kontrasty, jasy a další hodnoty přímo souvisí s produktivitou práce. Proto by provozovatel nejen kancelářských, ale i dalších průmyslových, skladových, obchodních prostor i bez požadavků zmíněné normy ve vlastním zájmu měl dbát na zrakovou pohodu ve vztahu k prováděným činnostem. Splnění požadavků uvedených parametrů zjistíme výpočtem osvětlení, které zohlední podmínky daných prostor a uvažovaných svítidel.

Osvětlenost

Ukázka výpočtu osvětlení kanceláře o rozměrech 5,4 m × 3,6 m a výškou stropu 2,8 m, kde pro střední hladinu osvětlenost 500 lx vychází 6 ks svítidel typu LED panel s příkonem 40 W, tedy v dané místnosti je pro zajištění minimální střední hladiny osvětlenosti Em 500 lx potřebný příkon 240 W (cca 12,35 W/m2). 

Pokud v takové kanceláři budete svítit v pracovní dny po dobu 6 hodin (260 dnů v roce), pak spotřeba elektrické energie bude 374,40 kWh (výpočet 0,24 kWh × 6 h/den × 260 pracovních dnů). Roční náklady na spotřebu elektrické energie za osvětlení při sazbě cca 4,50 Kč/kWh (průměrné ceny 03/2021) budou činit 1.684,80 Kč. 


vypocet-osveteni-kancelare


Vedle uvedených hladin osvětlení je nezbytné, jak už jsme zmínili, zohlednit i další parametry osvětlení, kam patří: teplota světla, index podání barev a činitel oslnění.

Teplota světla

Volba barevného tónu je záležitostí psychologie, estetiky a toho, co se považuje za přirozené. Volba závisí na úrovni osvětlení, barevné úpravě místnosti a nábytku, klimatickém pásmu a na oblasti použití.

V horkých klimatických podmínkách se preferuje chladnější barevný tón, zatímco v chladnějším podnebí se upřednostňuje teplejší barevný tón světla.

V našich klimatických podmínkách je pro osvětlení kanceláře preferována neutrální teplota světla, v rozmezí 3800 K až 5300 K, typicky se výrobci soustřeďují na teplotu 4000 K.


barvy-svetla-tepla-neutralni-denni

 

Index podání barev Ra

Pro zrakový výkon, pocit celkové a duševní pohody je důležité, aby barvy předmětů a lidské pokožky v prostředí byly podány přirozeně, věrně a tak, aby lidé vypadali přitažlivě a zdravě. Bezpečnostní barvy musejí být vždy rozlišitelné jako takové (viz také ISO 3864). Pro objektivní charakteristiku vlastností světelných zdrojů z hlediska podání barev byl zaveden index podání barev Ra. Maximální hodnota Ra je 100. Tato hodnota se zmenšuje se zhoršováním jakosti podání barev. 

Světelné zdroje s indexem podání barev menším než 80 nesmějí být použity ve vnitřních prostorech, v nichž osoby pracují nebo pobývají dlouhodobě. Výjimky lze připustit v některých místech nebo při některých činnostech (např. při osvětlení vysokých hal), musí se však udělat vhodná opatření k zajištění lepšího podání barev. Proto je podle ČSN EN 12464-1 tabulka 5.3 pro kanceláře stanovena minimální hodnota indexu podání barev na Ra 80.

Činitel oslnění UGR

UGR (Unified glare rating)  je další parametr, který je podmínkou pro osvětlení kanceláří a práci s počítačem. Hodnotu UGR uvádí výrobce osvětlení na štítku svítidla, nejčastěji v podobě např. UGR<19, nebo lze hodnotu v daných podmínkách změřit jasoměrem. 

 


cinitel-oslneni-osveteni-kancelare

 

Pro práci v kanceláři, nebo s počítačem je požadován index oslnění max UGR<19.

 

Stropní antiglare svítidla s potlačením oslnění UGR<19:

Stropní antiglare svítidla s potlačením oslnění UGR<19

 

Závěsná antiglare svítidla s potlačením oslnění UGR<19:

Další nabídka závěsných svítidel s potlačením oslnění UGR<19

 

Antiglare LED panely s potlačením oslnění antiglare

LED panel antiglare UGR<19  s potlačením oslnění

 

Příklady řešení osvětlení administrativních prostor


Osvětlení kanceláře


1. LED panely do kanceláře a pro práci s počítačem.

Nejběžnější řešení osvětlení kanceláří je pomocí tzv. LED panelů, instalovaných buď do tzv. kazetových stropů, nebo jsou LED panely instalovány na strop pomocí montážního rámu.

Předností LED panelů je nízká pořizovací cena, přitom mají přijatelnou účinnost, dlouhou životnost. V současnosti je standardem osvětlení kanceláře a práci s počítačem provedení LED panelů s činitelem oslnění UGR<19. V případě potřeby se mohou dodávat ve stmívatelném provedení například ve spojitosti se senzory přítomnosti, a proto se pro osvětlení kanceláří a dalších administrativních prostor LED panely osvědčily.


osveteni-kancelare2

LED panely do kanceláře pro práci s počítačem doporučujeme s činitelem oslnění max. UGR<19. 

 

LED panely pro osvětlení kanceláře:

LED panely

LED panely 600x600 mm 

 

Jak vybrat LED panel? Rady a tipy, návod.

Osvětlení firemní kanceláře návod rady tipy

 


K vizuálně atraktivním patří LED panely imitující slunečnou oblohu s oblaky. Toto řešení výrazně oživuje prostředí a uvolní atmosféru v daném prostoru.


osvetlení kanceláře obláčky


LED panely lze dodat i v podobě různých segmentů pro vizuální nebo architektonické ztvárnění daných prostor.


osvětlení kanceláře LED panely_tvary

osvětlení kanceláře LED panely_tvary1

osvětlení kanceláře LED panely_tvary3

osvětlení kanceláře LED panely_tvary4

 

Jak na osvětlení domácí kanceláře? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Osvětlení domácí kanceláře návod rady tipy

 

2. Stropní a závěsná svítidla z hliníkových profilů do kanceláře pro práci s počítačem. 

Osvětlení kanceláře a práci s počítačem pomocí svítidel z hliníkových profilů patří mezi další oblíbené řešení. Svítidla z hliníkových profilů, lze jednak instalovat na strop, nebo zavěsit, pomocí lankových závěsů.

Výhodou profilových světel je možnost sestavení do souvislých linií někdy dlouhých i desítky metrů, nebo do různých obrazců, které jsou napájeny z jednoho místa. Závěsná svítidla z hliníkových profilů, lze dodat v provedení buď svítících jenom dolů, nebo svítících nahoru a dolů. Nepřímé osvětlení svítící nahoru vytváří dojem příjemného, měkkého, ateliérového osvětlení a pocitově zvětšuje prostor. Podle provedení svítidla můžete samostatně ovládat složku svítící dolů a nepřímou svítící nahoru.


osveteni-kancelare-svitidla-z-hlinikovych-profilu

Závěsná svítidla z hliníkových profiů pro práci s počítačem s potlačením oslnění UGR<19.

 

Lineární svítidla z hliníkových profilů:

 

Kruhová a čtvercová svítidla z hliníkových profilů:

Svítidla z hliníkových profilů


Ukázka realizace osvětlení kanceláří pomocí kruhových designových svítidel a lineárních svítidel z hliníkových profilů osvětlující jednotlivá pracoviště.


osveteni-kancelare-svitidla-z-hlinikovych-profilu2

 

3. Stojací kancelářské lampy

Další možností k osvětlení kanceláří a práci s počítačem je použití stojacích kancelářských lamp. Ty mohou jednoduchým způsobem vyřešit osvětlení v místech, kde by jinak bylo zajištění potřebných hladin osvětlení komplikované. To jsou například prostory, kde není možno svítidla instalovat, či zavěsit na strop, jako třeba místa s vysokými stropy, nebo památkově chráněné a klenuté stropy.  

Největší předností stojacích lamp je snadná instalace – jedná se o přenosnou stojací lampu, kde instalaci zvládne i laik. Vlastní připojení napájení je ze zásuvky 230V. Kancelářské stojací lampy bývají vybaveny vypínačem, nebo dle provedení i stmívačem, popřípadě senzorem přítomnosti. Senzor přítomnosti jednak automaticky nastavuje hladinu umělého osvětlení v závislosti na podílu denní složky a dále po opuštění pracoviště – není zaznamenáván pohyb osob v prostoru kolem stojací lampy – světlo automaticky zhasne a tím šetří spotřebu elektrické energie. Tímto vzniká možnost individuálního ovládání osvětlení podle obsazenosti pracoviště a není potřeba svítit v celém prostoru. Je to vhodné pro místa, jako jsou velkoplošné kanceláře. Pro osvětlení kanceláře, nebo práci s počítačem je požadován index oslnění max UGR<19 a většina stojacích kancelářských lamp tyto parametry splňuje.


Stojací lampa k počítači  UGR<19

Ukázka stojací lampy k počítači s potlačením oslnění UGR<19.

osveteni-kancelare-stojaci-lampa-z-hlinikovych-profilu1

 

Stojací kancelářské lampy pro práci s počítačem:

Stojací kancelářské lampy

 

Osvětlení konferenční a zasedací místnosti

Pro osvětlení jednací místnosti platí požadavek na hladiny a kvalitu osvětlení stejně jaké jsou vyžadovány pro osvětlení kanceláří, tedy střední hladina osvětlenosti Em 500 lx, činitel oslnění max UGR<19, index podání barev Ra 80.

Ukázka realizace osvětlení jednací místnosti pomocí svítidel z hliníkových profilů sestavených do tvaru obdélníku.


osveteni-jednaci-mistnosti


Na dalším obrázku je osvětlení jednací místnosti pomocí centrálního lineárního svítidla vyrobeného z hliníkového profilu zavěšeného nad jednacím stolem.


osveteni-jednaci-mistnosti1


Svítidla z hliníkových profilů mohou být také ve tvaru prstenců.


osveteni-jednaci-mistnosti2

 

Závěsná svítidla tvaru prstence:

 

Závěsná svítidla tvaru prstence

 

Osvětlení recepce

Pro osvětlení firemní recepce je vyžadována střední hladina osvětlenosti Em 300 lx, činitel oslnění max UGR<22 a index podání barev Ra 80.

Vzhledem k tomu, že se jedná obvykle o reprezentační firemní prostor, pak vedle technických parametrů potřebných k zajištění potřebných hladin osvětlení se volí vizuálně atraktivní designová svítidla, která dotváří estetický dojem z daného prostoru. Velmi často se pro vytvoření uvolněné atmosféry firemní recepce používají dekorativní stolní nebo stojací lampy a podobně.

Ukázka realizace osvětlení podnikové recepce pomocí lineárního svítidla z hliníkového profilu. 


osveteni-firemni-recepce


Recepce může být osvětlena také pomocí stropních bodových a vestavných svítidel.


osveteni-firemni-recepce1


Na další fotografii je vidět osvětlení firemní recepce pomocí závěsných svítidel retroindustriálního designu.


osvetleni firemní recepce

 

Stolní kancelářské lampy

Jako doplňkové osvětlení kancelářských prostor se používají stolní lampy. Minimální výkon LED stolní kancelářské lampy doporučujeme alespoň 6W LED, teplota světla pro práci je vhodná neutrální 4000 K.  Aby bylo možno přisvítit správné místo, pak jsou ideální stolní lampy se dvěma rameny. Pro zajištění stability se používají stolní lampy přichycené k desce stolu pomocí svěrky. Další skupinou jsou nástěnné stolní lampy buď se dvěma rameny, nebo provedení pantograf.

 

Možnosti ovládání osvětlení kanceláře

K hospodárnému a účelnému provozu osvětlení kanceláře patří bezesporu dobře navržené a provedené ovládání osvětlení.

Ergonomie ovládání osvětlení kanceláře

K základním podmínkám dobrého ovládání osvětlení patří ergonomická funkčnost – ovládací prvky jsou na místech, kudy lidé přichází nebo odchází z pracoviště a na dalších komunikačních trasách.

Logika ovládání osvětlení kanceláře

Další přehlíženou věcí je logika a intuitivnost ovládání osvětlení. Tedy i když je osvětlení například u vstupů do místností, pak nelogické uspořádání vypínačů nebo jejich zmatečný nadbytek či nemožnost ovládání jednotlivých sekcí kanceláře podle obsazenosti nakonec způsobí, že se rozsvítí vše i v aktuálně neobsazených oblastech.

Automatizace ovládání osvětlení kanceláře 

Jak v malých, tak ve velkoplošných kancelářích lze s úspěchem využít automatizaci ovládání osvětlení.


nesviti-nekde-zbytecne

 


Obdobné výstražné štítky v záplavě dalších nařízení v podstatě vnímá už jen šéf. Proto je dobré ovládání osvětlení svěřit automatizaci, kde hladinu osvětlení lze řídit pomocí senzorů přítomnosti (nezaměňovat se senzory pohybu), které vyhodnocují intenzitu denního světla v kanceláři a současně sledují přítomnost lidí v daném prostoru. Pokud je hladina podílu denního osvětlení dostatečná, nebo pokud dojde k opuštění pracoviště, pak světlo automaticky zhasne.

Komplexnější systémy dokážou automatizovaně nastavovat hladinu osvětlení v závislosti na hloubce místností tak, aby v celé ploše kanceláře byla hladina osvětlení v kombinaci s denním osvětlením co nejrovnoměrnější a současně docházelo k úsporám elektrické energie. V případě potřeby lze automatiku jednoduchým přepnutím pomocí vypínače vyřadit a svítit v celé ploše kanceláře jednotně.


automaticke-rizeni-osvetleni-kancelare-na-konstatni-hodnotu

Automatické řízení osvětlení na konstantní hodnotu

Stmívání osvětlení návod

 

Prodejna svítidel a světelné studio Brno - Potřebujete poradit s návrhem osvětlení kanceláře? Neváhejte nás kontaktovat telefonem, emailem, nebo navštivte naši prodejnu svítidel v Brně. Rádi vám sestavíme řešení na míru.

Jak na osvětlení bazénu?

 

LED panely do kanceláře


LPSQ 40W, UGR<19, IP20, backlight Stropní, vestavné, přisazené, závěsné svítidlo, těleso kov, bílá, difuzor plast mikroprisma, LED panel 40W, teplá 3000K, neutrální 4000K, denní 6000K, Ra80, UGR<19, 230V, IP40, 595x595x30mm
UGR<19
SKLADEM
Hodnocení
LPSQ 40W, UGR<19, IP20, backlight
Stropní, vestavné, přisazené, závěsné svítidlo, těleso kov, bílá, difuzor plast mikroprisma, LED panel 40W, teplá 3000K, neutrální 4000K, denní 6000K, Ra80, UGR<19, 230V, IP40, 595x595x30mm
od 598,95 Kč
ZARE RO smart Stropní vestavné svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W, 12W, 22W, dálk ovl, nebo smart telefon Tuya, WiFi, stmív, nast teplota CCT teplá 3000K - denní 6500K, 230V, IP20, rozměry dle typu
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Google Assistant
Ovládání telefonem
Smart Life - ovládání Tuya aplikace pro chytré telefony
Stmívání
Tuya - Smart chytrý systém pro ovládání internetu věcí
WiFi
SKLADEM
Hodnocení
ZARE RO smart
Stropní vestavné svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W, 12W, 22W, dálk ovl, nebo smart telefon Tuya, WiFi, stmív, nast teplota CCT teplá 3000K - denní 6500K, 230V, IP20, rozměry dle typu
od 281,33 Kč
ZARE SQ smart Stropní vestavné svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W, 12W, 22W, dálk ovl, nebo smart telefon Tuya, WiFi, stmív, nast teplota CCT teplá 3000K - denní 6500K, 230V, IP20, rozměry dle typu
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Google Assistant
Ovládání telefonem
Smart Life - ovládání Tuya aplikace pro chytré telefony
Stmívání
Tuya - Smart chytrý systém pro ovládání internetu věcí
WiFi
SKLADEM
Hodnocení
ZARE SQ smart
Stropní vestavné svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W, 12W, 22W, dálk ovl, nebo smart telefon Tuya, WiFi, stmív, nast teplota CCT teplá 3000K - denní 6500K, 230V, IP20, rozměry dle typu
od 281,33 Kč
Rám LED panel 600x600x50mm v celku Montážní rám, pro přisazenou instalaci LED panelů rozměru 595x595mm, materiál hliník, povrch bílá, rozměr rámu 603x603x50mm, dodáván v celku
SKLADEM
Hodnocení
Rám LED panel 600x600x50mm v celku
Montážní rám, pro přisazenou instalaci LED panelů rozměru 595x595mm, materiál hliník, povrch bílá, rozměr rámu 603x603x50mm, dodáván v celku
1 376,13 Kč
QEL SQ Stropní, přisazené, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=24mm
SKLADEM
Hodnocení
QEL SQ
Stropní, přisazené, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=24mm
od 524,90 Kč
QEL R Stropní, přisazené, kruhové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry průměr dle typu, h=24mm
SKLADEM
Hodnocení
QEL R
Stropní, přisazené, kruhové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry průměr dle typu, h=24mm
od 524,90 Kč
GREHAM SQUARE LED 1X18W Stropní přisazené svítidlo čtvercové, základna kov, povrch dle typu, difuzor plast opál, LED 1x18W, teplá 3000K, 1620lm, Ra80, 230V, IP20, tř.2. rozměry 178x178x35mm
SKLADEM
Hodnocení
GREHAM SQUARE LED 1X18W
Stropní přisazené svítidlo čtvercové, základna kov, povrch dle typu, difuzor plast opál, LED 1x18W, teplá 3000K, 1620lm, Ra80, 230V, IP20, tř.2. rozměry 178x178x35mm
od 719,83 Kč
FUEVA 5 Stropní, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, černá, nikl mat, chrom lesk, difuzor plast opál, LED 11W, 17W, 20W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, Ra80, 230V, IP20, nebo do koupelny IP44, rozměry dle typu
Do koupelny
SKLADEM
Hodnocení
FUEVA 5
Stropní, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, černá, nikl mat, chrom lesk, difuzor plast opál, LED 11W, 17W, 20W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, Ra80, 230V, IP20, nebo do koupelny IP44, rozměry dle typu
od 517,76 Kč
GALEJ LED 6W/12W/18W/24W čtverec Stropní, vestavné, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W/24W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=12mm
SKLADEM
Hodnocení
GALEJ LED 6W/12W/18W/24W čtverec
Stropní, vestavné, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W/24W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=12mm
od 361,79 Kč
LOOP LED PANEL 40W 4000K 85LM/W IP65 prachotěsný Stropní, vestavné, přisazené, závěsné svítidlo, těleso hliník, bílá, difuzor plast opál, LED panel 40W, neutr 4000K, 3400lm, 85lm/W, Ra80, 230V/1000mA, IP65, 595x595x10mm, tr na kab, stř živ 40.000 h
Do koupelny
SKLADEM
Hodnocení
LOOP LED PANEL 40W 4000K 85LM/W IP65 prachotěsný
Stropní, vestavné, přisazené, závěsné svítidlo, těleso hliník, bílá, difuzor plast opál, LED panel 40W, neutr 4000K, 3400lm, 85lm/W, Ra80, 230V/1000mA, IP65, 595x595x10mm, tr na kab, stř živ 40.000 h
1 633,50 Kč
MSP 3IN1 SQ přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K Stropní přisazené svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT přepínatelná teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, do koupelny IP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
CCT - nastavitelná teplota světla
Do koupelny
SKLADEM
Hodnocení
MSP 3IN1 SQ přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K
Stropní přisazené svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT přepínatelná teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, do koupelny IP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
od 267,77 Kč
MSV 3IN1 SQ přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K Stropní vestavné svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT přepínate teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, zvýšené krytIP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
CCT - nastavitelná teplota světla
Do koupelny
SKLADEM
Hodnocení
MSV 3IN1 SQ přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K
Stropní vestavné svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT přepínate teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, zvýšené krytIP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
od 211,63 Kč
MS 3IN1 CCT přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K Stropní vestavné svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT nastavitelná teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, do koupelny IP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
CCT - nastavitelná teplota světla
Do koupelny
SKLADEM
Hodnocení
MS 3IN1 CCT přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K
Stropní vestavné svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT nastavitelná teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, do koupelny IP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
od 200,62 Kč
GREHAM IN SQUARE LED 1X22W Stropní vestavné svítidlo čtvercové, základna kov, povrch dle typu, difuzor plast opál, LED 1x22W, teplá 3000K, 2160lm, Ra80, 230V, IP20, tř.2. rozměry 225x225x9mm
SKLADEM
Hodnocení
GREHAM IN SQUARE LED 1X22W
Stropní vestavné svítidlo čtvercové, základna kov, povrch dle typu, difuzor plast opál, LED 1x22W, teplá 3000K, 2160lm, Ra80, 230V, IP20, tř.2. rozměry 225x225x9mm
od 889,83 Kč
GREHAM IN SQUARE LED 1X18W Stropní vestavné svítidlo čtvercové, základna kov, povrch dle typu, difuzor plast opál, LED 1x18W, teplá 3000K, 1620lm, Ra80, 230V, IP20, tř.2. rozměry 175x175x9mm
SKLADEM
Hodnocení
GREHAM IN SQUARE LED 1X18W
Stropní vestavné svítidlo čtvercové, základna kov, povrch dle typu, difuzor plast opál, LED 1x18W, teplá 3000K, 1620lm, Ra80, 230V, IP20, tř.2. rozměry 175x175x9mm
od 719,83 Kč
GREHAM IN SQUARE LED 1X6W Stropní vestavné svítidlo čtvercové, základna kov, povrch dle typu, difuzor plast opál, LED 1x6W, teplá 3000K, 540lm, Ra80, 230V, IP20, tř.2. rozměry 90x90x9mm
SKLADEM
Hodnocení
GREHAM IN SQUARE LED 1X6W
Stropní vestavné svítidlo čtvercové, základna kov, povrch dle typu, difuzor plast opál, LED 1x6W, teplá 3000K, 540lm, Ra80, 230V, IP20, tř.2. rozměry 90x90x9mm
od 379,94 Kč
FUEVA-Z CONNECT-Z Stropní svítidlo, těleso kov, bílá, nikl, černá difuzor plast opál, LED 17W, 20W, dálk ovl, nebo smart telefon WiFi, stmívání, nast teplota CCT teplá 3000K - denní 6400K, Ra80, 230V IP44
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Eglo Connect-Z
Google Assistant
Ovládání dálkovým ovladačem
Ovládání telefonem
Stmívání
ZigBee
SKLADEM
Hodnocení
FUEVA-Z CONNECT-Z
Stropní svítidlo, těleso kov, bílá, nikl, černá difuzor plast opál, LED 17W, 20W, dálk ovl, nebo smart telefon WiFi, stmívání, nast teplota CCT teplá 3000K - denní 6400K, Ra80, 230V IP44
od 1 082,83 Kč
PESS LED 12W/18W/24W/36W Stropní přisazené svítidlo, tvar čverec, základna kov, povrch bílá mat, chrom, difuzor plast opál, LED 12W/800lm, 18W/1400lm, 24W/1700lm, 36W/2500lm, teplá 3000K, neutrální 4000K, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=170/225/300/400mm
SKLADEM
Hodnocení
PESS LED 12W/18W/24W/36W
Stropní přisazené svítidlo, tvar čverec, základna kov, povrch bílá mat, chrom, difuzor plast opál, LED 12W/800lm, 18W/1400lm, 24W/1700lm, 36W/2500lm, teplá 3000K, neutrální 4000K, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=170/225/300/400mm
od 328,88 Kč
MALAXIS LED 6W/12W/18W ČTVERCOVÝ Stropní, vestavné svítidlo čtvercový, úhel svícení 160°, základna hliník, povrch bílá, difuzor PMMA opál, LED 6W/12W/18W, 400lm/900lm/1530lm, teplá 3000K nebo neutrální 4000K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=13mm, vč trafa
SKLADEM
Hodnocení
MALAXIS LED 6W/12W/18W ČTVERCOVÝ
Stropní, vestavné svítidlo čtvercový, úhel svícení 160°, základna hliník, povrch bílá, difuzor PMMA opál, LED 6W/12W/18W, 400lm/900lm/1530lm, teplá 3000K nebo neutrální 4000K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=13mm, vč trafa
od 89,30 Kč
MR 600MM SDK Rám materiál kov, povrch bílá, pro spodní montáž LED panelů rozměru 595x595mm, do sádrokartonu, rozměr 635x635x88mm
SKLADEM
Hodnocení
MR 600MM SDK
Rám materiál kov, povrch bílá, pro spodní montáž LED panelů rozměru 595x595mm, do sádrokartonu, rozměr 635x635x88mm
769,56 Kč