Jakou a kdy vybrat stmívatelnou LED žárovku? Rady, tipy, návod.

30. 01. 2024


Stmívatelné LED žárovky LED žárovky stmívatelné triakovým stmívačem LED žárovky stmívatelné krokově STEP - vyp/zyp vypínačem LED žárovky stmívané dálkovým ovladačem Chytré LED žárovky 

Stropní stmívatelná svítidla Stropní svítidla stmívatelná triakovými stmívači Stropní svítidla stmívatelná vypínačem - STEP vyp/zap Stropní svítidla stmívatelná DALI Svítidla na dálkové ovládání Závěsná svítidla na dálkové ovládání

Stolní stmívatelné lampy Stojací stmívatelné lampy

Triakové stmívače pro osvětlení DALI stmívače pro osvětlení

Chytré osvětlení smart TUYA

 

Základní návod pro výběr stmívatelných LED žárovek

Dávno pryč je doba, kdy žárovky bylo možno stmívat vlastně jen triakovými stmívači. V tomto krátkém článku přinášíme základní přehled druhů stmívatelných LED žárovek, které jsou používány pro stropní svítidlo, lustr, stolní lampu, stojací pokojovou lampu.

 

V současnosti jsou k dispozici následující druhy stmívatelných LED žárovek:

1. LED žárovky stmívatelné triakovými stmívači.

2. LED žárovky stmívatelné stiskem vypínače vyp/zap, někdy nazývané STEP.

3. LED žárovky stmívatelné dálkovým ovladačem.

4. Chytré SMART LED žárovky stmívatelné mobilním telefonem.

 

1. LED žárovky stmívatelné triakovými stmívači

Jedná se o nejznámější a nejběžnější stmívatelné LED žárovky, jejichž princip stmívání vychází z již známých žárovkových triakových stmívačů. 

 

Výhody stmívání LED žárovek stmívatelných triakovými stmívači:

  • Stmívání je plynulé.
  • Jednoduché ovládání stmívání. I když se zdá zbytečné toto zmínit, přece jen jednoduché a rychlé ovládání umístěné na ergonomickém místu, jako je vstup do místnosti, může ve srovnání s ovládáním stmívání z mobilního telefonu, nebo pomocí dálkového ovladače rozhodnout o způsobu stmívání především u uživatelů mající v oblibě jednoduché používání věcí. 

 

Nevýhody stmívání LED žárovek pomocí triakového stmívače: 

  • Stmívání je možné pouze z jednoho místa, například od vstupu do obývacího pokoje. Většině uživatelů však možnost stmívání z jednoho místa nevadí. Ovládání z dalších míst je možné pouze v podobě zapnutí/vypnutí a to v režimu tzv. schodišťového zapojení vypínačů, tedy z jednoho místa stmíváte a z ostatních míst osvětlení rozsvítíte, nebo zhasnete.
  • Většina triakových stmívačů instalovaných do elektroinstalační krabice KU68 pro LED žárovky může stmívat maximálně 200 W. Tento limit 200 W ale v naprosté většině instalací v domácnostech plně vyhovuje. Většina žárovkových stropních svítidel a lustrů je určena pro 1 až 3 žárovky E27 s příkonem každé stmívatelné LED žárovky 8 až 15 W, takže v případě například tří LED žárovek po 15 W se jedná o celkový příkon 3 ×15 W =45 W, což je necelá čtvrtina maximální zátěže 200W nástěnného triakového stmívače instalovaného do elektroinstalační krabice KU68.

 

LED žárovky stmívatelné triakovými stmívači:

LED žárovky stmívatelné triakovými stmívači

 

2. LED žárovky stmívatelné stiskem vypínače vyp/zap, někdy nazývané STEP

Stmívání LED žárovek systému STEP probíhá krátkým vypnutím a opětovným zapnutím vypínače. Stmívání systémem vyp/zap STEP probíhá po pevně daných krocích, nejčastěji se jedná o 100 %, 50 %, 10 %

Stmívání osvětlení STEP

Výhody LED žárovek stmívatelných STEP – vyp/zap vypínačem:

  • Stmívání bez úpravy elektroinstalace. Pouze se našroubuje LED žárovka stmívatelná systémem STEP - vyp/zap vypínačem.
  • Nejlevnější způsob stmívání, není potřebné zakoupit stmívač jako v případě LED žárovek stmívatelných triakovými stmívači.

 

Nevýhody LED žárovek stmívatelných STEP – vyp/zap vypínačem: 

  • Stmívání probíhá v předvolených hodnotách, nejčastěji 100 %, 50 %, 10 %. Pro naprostou většinu případů však krokové stmívání postačuje.
  • Většina LED žárovek stmívatelných systémem STEP – vyp/zap vypínačem nemá paměť poslední nastavené hodnoty, tedy po rozsvícení se rozsvítí na 100 %. V současnosti se na trhu začínají objevovat LED žárovky stmívatelné systémem STEP – vyp/zap vypínačem, které mají paměť posledního nastavení, někdy nazýváno memory. Bohužel, výrobci v naprosté většině případů neuvádí, které LED žárovky stmívatelné systémem STEP – vyp/zap vypínačem funkci memory obsahují. 
  • I přes relativní atraktivnost, jak po stránce instalace, tak cenové, nabídka stmívatelných LED žárovek systému STEP – vyp/zap vypínačem je poměrně omezená.

 

LED žárovky stmívatelné systémem STEP – vyp/zap vypínačem:

LED žárovky stmívané STEP vyp/zap vypínačem

 

V souvislosti se stmívatelnými LED žárovkami systémem STEP – vyp/zap vypínačem je dobré zmínit i to, že k dispozici je také poměrně široká nabídka stropních svítidel stmívatelných systémem STEP – vyp/zap vypínačem.

Stropní svítidla stmívaná systémem STEP – vyp/zap vypínačem

 

Jak na stmívání osvětlení? – Základní přehled kdy, co a proč vybrat, rady a tipy.

Stmívání osvětlení návod

3. LED žárovky stmívatelné dálkovým ovladačem

Jedná se o další jednoduchou možnost stmívání, kde není potřebná úprava elektroinstalace a kterou většinou zvládne i laik. Většina LED žárovek stmívatelných dálkovým ovladačem patří mezi tzv. chytré LED žárovky, t.j. jsou součástí nějakého systému, nejčastěji TUYA, nebo EGLO Connet-Z a podobně.

Výhody LED žárovek stmívatelných dálkovým ovladačem:

  • Jednoduchá instalace – LED žárovka se ve svítidle jen vymění za stmívatelnou.
  • Stmívání LED žárovek stmívatelných dálkovým ovladačem je plynulé.
  • LED žárovky stmívatelné dálkovým ovladačem mají paměť nastavení poslední hodnoty. To znamenám že po zapnutí se rozsvítí na poslední nastavenou hodnotu.
  • Velice často lze k jednomu dálkovému ovladači přiřadit více LED žárovek stmívatelných dálkovým ovladačem, které můžete jednak synchronně stmívat, nebo nastavovat různé scény a podobně.

 

Nevýhody LED žárovek stmívatelných dálkovým ovladačem:

  • Dálkový ovladač není vždy po ruce a někam se občas „zatoulá“.

 

LED žárovky stmívatelné dálkovým ovladačem:

LED žárovky stmívané dálkovým ovladačem

Svítidla na dálkové ovládání

 

Vybírat raději svítidla pro žárovku E27, nebo s integrovaným LED světelným zdrojem? Rady a tipy.

Vybírat svítidla pro žárovku E27, nebo LED?

 

4. Chytré SMART LED žárovky stmívatelné mobilním telefonem

Nabídka chytrých LED žárovek ovládaných aplikací v chytrém telefonu je poměrně široká. Téměř každý větší výrobce osvětlení nabízí alespoň základní řadu chytrých LED žárovek, nebo chytrých svítidel. Jen namátkou lze vyjmenovat nejznámější Philips HUE, Xiaomi Mi, Eglo Connect-Z, Tuya a mnoho dalších.

Většina chytrých LED žárovek nebo chytrých svítidel pracuje na stejné technologii řízení a to nejčastěji Zigbee, Bluetooth, nebo WiFi. Zásadním hlediskem, které by zájemce o tyto chytré LED žárovky měl vzít v úvahu, je vedle ceny také kompatibilita s dalšími zařízeními, která v dané domácnosti ovládáte, abyste v telefonu nakonec nemuseli mít nainstalováno zbytečně mnoho aplikací.

 

Stmívatelné chytré LED žárovky smart TUYA

Z hlediska univerzálnosti použití, šířky nabídky a perspektivy se jako nejzajímavější jeví systém chytrých zařízení TUYA, který v současnost podporují již tisíce výrobců různého spotřebního boží. 

Výhody chytrých LED žárovek smart TUYA:

  • U většiny chytrých LED žárovek smart TUYA lze vedle stmívání nastavit i teplotu světla, nebo mají možnost nastavení i barevného osvětlení RGB.
  • Umožňují nastavení automatického chování osvětlení, například na základě denní doby nebo stavu jiných zařízení kompatibilních se systémem smart TUYA.
  • Systém smart TUYA umožňuje pomocí aplikace v mobilním telefonu ovládání a kontrolu stavu osvětlení na dálku i mimo domov.

 

Nevýhody chytrých LED žárovek smart TUYA:

  • Základní ovládání chytrých LED žárovek smart TUYA pomocí mobilního telefonu nemusí být vždy komfortní. Naštěstí je k dispozici možnost ovládání chytrých LED žárovek jak pomocí nástěnných ovladačů, tak senzorů pohybu, nebo chytrého luxmetru (čidlo měřící hladinu osvětlení) a podobně.

 

Stmívatelné LED žárovky smart TUYA

Mobilním telefonem stmívané chytré LED žárovky smart TUYA

Chytré osvětlení smart TUYA

Stropní svítidla smart TUYA

Chytré lustry smart TUYA

 

 

TUYA - moderní chytré osvětlení - popis systému, rady a tipy

Návod - TUYA chytré osvětlení
Stmívatelné chytré LED žárovky EGLO Connect-Z

 

 

Výrobce svítidel EGLO je významný evropský výrobce osvětlení, který aktuálně nabízí systém chytrého osvětlení s obchodním názvem EGLO Connect-Z.

Princip chytrých LED žárovek systému EGLO Connet-Z je obdobný jako systém TUYA, avšak s rozdílem, kdy se jedná o uzavřený systém pouze pro chytré LED žárovky a svítidla kompatibilní se systémem EGLO Connect-Z.

Výhody chytrých LED žárovek EGLO Connet-Z:

  • U většiny chytrých LED žárovek EGLO Connet-Z lze vedle stmívání nastavit i teplotu světla, nebo mají možnost nastavení také barevného osvětlení RGB.
  • Stmívatelné LED žárovky systému EGLO Connet-Z lze ovládat i pomocí dálkového ovladače.
  • Systém EGLO Connet-Z umožňuje pomocí aplikace v mobilním telefonu ovládání a kontrolu stavu osvětlení na dálku i mimo domov.

 

Nevýhody chytrých LED žárovek EGLO Connet-Z:

  • Základní ovládání chytrých LED žárovek EGLO Connet-Z pomocí mobilního telefonu nebo dálkového ovladače nemusí být vždy komfortní.

 

Stmívatelné LED žárovky EGLO Connect-Z

Stmívané chytré LED žárovky EGLO Connect-Z

 

Chytré osvětlení EGLO Connect-Z - popis systému a návod na použití, rady a tipy

Návod chytré osvětlení EGLO Connect-Z

 

Stmívatelné LED žárovky lze osadit do běžných stropních, nebo závěsných žárovkových svítidel.

Stropní svítidla na LED žárovky E27:


LED 6W GU10 stmívatelná TRIAC Světelný zdroj LED žárovka bodová, těleso plast bílá, difuzor plast opál, LED 6W, teplá 3000K, neutrální 4000K, 480lm, GU10, ES50, vyzař. úhel 110°, Ra80, stmívatelná TRIAC, 230V, rozměry d=50mm, l=55mm
Stmívatelné TRIAC
SKLADEM
Hodnocení
LED 6W GU10 stmívatelná TRIAC
Světelný zdroj LED žárovka bodová, těleso plast bílá, difuzor plast opál, LED 6W, teplá 3000K, neutrální 4000K, 480lm, GU10, ES50, vyzař. úhel 110°, Ra80, stmívatelná TRIAC, 230V, rozměry d=50mm, l=55mm
od 61,71 Kč
SMART bulb E27 GA, AA, WiFi CCT RGB Chytrá LED žárovka 10W, 11W, 15W, E27, Ra80, 230V, pomocí aplikace Google Assistant, Amazon Alexa nastavitelná teplota CCT 2700K-6400K, stmívatelná, 16 milionů barev RGB červená, zelená, modrá
CCT - nastavitelná teplota světla
Ovládání telefonem
RGB
Stmívání
SKLADEM
Hodnocení
SMART bulb E27 GA, AA, WiFi CCT RGB
Chytrá LED žárovka 10W, 11W, 15W, E27, Ra80, 230V, pomocí aplikace Google Assistant, Amazon Alexa nastavitelná teplota CCT 2700K-6400K, stmívatelná, 16 milionů barev RGB červená, zelená, modrá
468,15 Kč
LED 10W E27 A60L 810LM STMÍVATELNÁ Světelný zdroj, žárovka hrušková, matná LED 10W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, 806lm, vyzařovací úhel 270°, stmívatelná TRIAC, 230V, d=60mm, l=105mm, střední životnost 25.000 hod
Stmívatelné TRIAC
SKLADEM
Hodnocení
LED 10W E27 A60L 810LM STMÍVATELNÁ
Světelný zdroj, žárovka hrušková, matná LED 10W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, 806lm, vyzařovací úhel 270°, stmívatelná TRIAC, 230V, d=60mm, l=105mm, střední životnost 25.000 hod
od 76,84 Kč
LED žárovka 4W G9 400lm 4000K dim Světelný zdroj LED žárovka, materiál plast, povrch bílá mat, plast čirý, LED 4W, G9, 400lm, neutrální 4000K, stmívatelná TRIAC, Ra80, 230V, střední životnost 25.000h, rozměry d=17mm, l=54mm
Stmívatelné TRIAC
SKLADEM
Hodnocení
LED žárovka 4W G9 400lm 4000K dim
Světelný zdroj LED žárovka, materiál plast, povrch bílá mat, plast čirý, LED 4W, G9, 400lm, neutrální 4000K, stmívatelná TRIAC, Ra80, 230V, střední životnost 25.000h, rozměry d=17mm, l=54mm
161,17 Kč
LIARA LED E27 4W 200LM 2200K Světelný zdroj LED, základna kov, sklo jantar, LED 4W, E27, ST64, 200lm, teplá 2200K, stmívatelná TRIAC, 230V, životnost 15.000h, rozměry d=64mm, h=141mm
Stmívání
SKLADEM
Hodnocení
LIARA LED E27 4W 200LM 2200K
Světelný zdroj LED, základna kov, sklo jantar, LED 4W, E27, ST64, 200lm, teplá 2200K, stmívatelná TRIAC, 230V, životnost 15.000h, rozměry d=64mm, h=141mm
181,86 Kč
LED 7W, 800lm, GU10 ES50 STEP LED žárovka bodová, těleso plast bílá, difuzor plast opál, LED 7W, 800lm, teplá 3000K, neutrální 4000K, GU10, ES50, vyzař. úhel 110°, Ra80, stmívatelná STEP vyp/zap vypínačem, 230V, rozměry d=50mm, l=58mm
Stmívatelné STEP stiskem vypínače vyp/zap
SKLADEM
Hodnocení
LED 7W, 800lm, GU10 ES50 STEP
LED žárovka bodová, těleso plast bílá, difuzor plast opál, LED 7W, 800lm, teplá 3000K, neutrální 4000K, GU10, ES50, vyzař. úhel 110°, Ra80, stmívatelná STEP vyp/zap vypínačem, 230V, rozměry d=50mm, l=58mm
od 100,31 Kč
LED 7W, 800lm, GU10 ES50 TRIAC LED žárovka bodová, těleso plast bílá, difuzor plast opál, LED 7W, 800lm, teplá 3000K, neutrální 4000K, GU10, ES50, vyzař. úhel 110°, Ra80, stmívatelná TRIAC, 230V, rozměry d=50mm, l=58mm
Stmívatelné TRIAC
SKLADEM
Hodnocení
LED 7W, 800lm, GU10 ES50 TRIAC
LED žárovka bodová, těleso plast bílá, difuzor plast opál, LED 7W, 800lm, teplá 3000K, neutrální 4000K, GU10, ES50, vyzař. úhel 110°, Ra80, stmívatelná TRIAC, 230V, rozměry d=50mm, l=58mm
od 100,31 Kč
LED GX53 stmívatelná Světelný zdroj, žárovka LED, 9W, GX53, teplá 3000K/890lm nebo neutrální 4000K/800lm, Ra80, stmívatelné TRIAC, 230V, rozměry d=75mm, h=29mm, střední doba života 25.000 hodin
Stmívatelné TRIAC
SKLADEM
Hodnocení
LED GX53 stmívatelná
Světelný zdroj, žárovka LED, 9W, GX53, teplá 3000K/890lm nebo neutrální 4000K/800lm, Ra80, stmívatelné TRIAC, 230V, rozměry d=75mm, h=29mm, střední doba života 25.000 hodin
od 330,94 Kč
Smart bulb 7W E27 Smart Tuya WiFi Světelný zdroj, žárovka, sklo a kov, LED 7W, E27, A60, dálk ovl, nebo smart tel. WiFi, stmív., nast CCT, 2700K až 6500K, Ra80, 230V, životnost 25 000h, rozměry d=60mm, l=110mm
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Google Assistant
Ovládání dálkovým ovladačem
Ovládání telefonem
Stmívání
WiFi
SKLADEM
Hodnocení
Smart bulb 7W E27 Smart Tuya WiFi
Světelný zdroj, žárovka, sklo a kov, LED 7W, E27, A60, dálk ovl, nebo smart tel. WiFi, stmív., nast CCT, 2700K až 6500K, Ra80, 230V, životnost 25 000h, rozměry d=60mm, l=110mm
330,21 Kč
LM_LED_R7S Světelný zdroj žárovka, zákl plast, difuzor plast opál, LED 8W, R7S, teplá 2700K, 950lm, Ra80, 230V, stmívatelná, vyzařovací úhel 200°, stř život 15000h, 15.000x zap/vyp, d=29mmmm h=78mm
SKLADEM
Hodnocení
LM_LED_R7S
Světelný zdroj žárovka, zákl plast, difuzor plast opál, LED 8W, R7S, teplá 2700K, 950lm, Ra80, 230V, stmívatelná, vyzařovací úhel 200°, stř život 15000h, 15.000x zap/vyp, d=29mmmm h=78mm
308,43 Kč
LED 5,2W 345LM GU10 STMÍVATELNÁ Světelný zdroj žárovka bodová, tvar kruh, bílá, LED 5,2W, GU10, ES50, teplá 3000K/neutrální 4000K, 345lm, stmívatelná triakovými stmívači, Ra80, 230V, vyzařovací úhel 200°, stř život 25.000h, 15.000x zap/vyp, d=50mm h=54mm
Stmívatelné TRIAC
SKLADEM
Hodnocení
LED 5,2W 345LM GU10 STMÍVATELNÁ
Světelný zdroj žárovka bodová, tvar kruh, bílá, LED 5,2W, GU10, ES50, teplá 3000K/neutrální 4000K, 345lm, stmívatelná triakovými stmívači, Ra80, 230V, vyzařovací úhel 200°, stř život 25.000h, 15.000x zap/vyp, d=50mm h=54mm
135,64 Kč
LED BÍLÁ 5,5W E14 P45 TEPLÁ Světelný zdroj žárovka kapková, zákl kov, difuzor plast opál, LED 5,5W, E14, P45, teplá 3000K, 470lm, stmívatelná TRIAC, Ra80, vyzařovací úhel 200°, 230V, stř život 15.000h, 15.000x zap/vyp, d=45mm h=80mm
Stmívatelné TRIAC
SKLADEM
Hodnocení
LED BÍLÁ 5,5W E14 P45 TEPLÁ
Světelný zdroj žárovka kapková, zákl kov, difuzor plast opál, LED 5,5W, E14, P45, teplá 3000K, 470lm, stmívatelná TRIAC, Ra80, vyzařovací úhel 200°, 230V, stř život 15.000h, 15.000x zap/vyp, d=45mm h=80mm
od 62,80 Kč
LM-GU10-COB LED 1X5W GU10 STMÍVATELNÁ Světelný zdroj žárovka bodová, těleso plast šedá, krycí sklo čiré, LED 4,8W, GU10, teplá 3000K/neutrál 4000K, 400lm, stmívatelná STEP vyp/zap vypínačem 100%, 50%, 25%, Ra80, 230V, stř život 25.000h, 15.000x zap/vyp, d=50mm h=60mm
Stmívatelné STEP stiskem vypínače vyp/zap
SKLADEM
Hodnocení
LM-GU10-COB LED 1X5W GU10 STMÍVATELNÁ
Světelný zdroj žárovka bodová, těleso plast šedá, krycí sklo čiré, LED 4,8W, GU10, teplá 3000K/neutrál 4000K, 400lm, stmívatelná STEP vyp/zap vypínačem 100%, 50%, 25%, Ra80, 230V, stř život 25.000h, 15.000x zap/vyp, d=50mm h=60mm
99,22 Kč
LED 10W ES111 smart TUYA Světelný zdroj, bodová žárovka LED 10W, GU10 ES111, pomocí app v telefonu Tuya WiFi, BT, lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, stmívat, vyp/zap vyzař úhel 30°, Ra80, 230V, rozměry d=111mm, l=54mm
Amazon Alexa
Bluetooth
CCT - nastavitelná teplota světla
Google Assistant
Ovládání telefonem
Smart Life - ovládání Tuya aplikace pro chytré telefony
Stmívání
Tuya - Smart chytrý systém pro ovládání internetu věcí
WiFi
SKLADEM
Hodnocení
LED 10W ES111 smart TUYA
Světelný zdroj, bodová žárovka LED 10W, GU10 ES111, pomocí app v telefonu Tuya WiFi, BT, lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, stmívat, vyp/zap vyzař úhel 30°, Ra80, 230V, rozměry d=111mm, l=54mm
od 246,96 Kč
LM_LED_E27 CONNECT-Z Světelný zdroj, žárovka, sklo/kov, čirá nebo jantar, LED 6W, E27, A60, dálk ovl, nebo smart tel. ZigBee, stmív., nast CCT, 2700K až 6500K dle typu, Ra80, 230V, životnost 20 000h, 25 000x zap/vyp, rozměry d=60, l=105mm
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Eglo Connect-Z
Google Assistant
Ovládání dálkovým ovladačem
Ovládání telefonem
Stmívání
ZigBee
SKLADEM
Hodnocení
LM_LED_E27 CONNECT-Z
Světelný zdroj, žárovka, sklo/kov, čirá nebo jantar, LED 6W, E27, A60, dálk ovl, nebo smart tel. ZigBee, stmív., nast CCT, 2700K až 6500K dle typu, Ra80, 230V, životnost 20 000h, 25 000x zap/vyp, rozměry d=60, l=105mm
od 272,13 Kč
Tuya LED 5W, E14, C35, dim, CCT, RGBW Světelný zdroj, žárovka LED 5W, E14, 400lm, svíčková C35, pomocí app v telefonu Tuya lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, RGBW, stmívat, vyp/zap 230V, rozměry d=37mm, l=104mm
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Google Assistant
Ovládání telefonem
RGB
Smart Life - ovládání Tuya aplikace pro chytré telefony
Stmívání
Stmívatelné STEP stiskem vypínače vyp/zap
Tuya - Smart chytrý systém pro ovládání internetu věcí
WiFi
SKLADEM
Hodnocení
Tuya LED 5W, E14, C35, dim, CCT, RGBW
Světelný zdroj, žárovka LED 5W, E14, 400lm, svíčková C35, pomocí app v telefonu Tuya lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, RGBW, stmívat, vyp/zap 230V, rozměry d=37mm, l=104mm
190,94 Kč
LED 5W, GU10 ES50, Tuya CCT, RGBW, stmívatelná Světelný zdroj, bodová žárovka LED 5W, GU10 ES50, pomocí app v telefonu Tuya lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, RGBW, stmívat, vyp/zap 230V, rozměry d=51mm, l=54mm
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Google Assistant
Ovládání telefonem
RGB
Smart Life - ovládání Tuya aplikace pro chytré telefony
Stmívání
Stmívatelné STEP stiskem vypínače vyp/zap
Tuya - Smart chytrý systém pro ovládání internetu věcí
WiFi
SKLADEM
Hodnocení
LED 5W, GU10 ES50, Tuya CCT, RGBW, stmívatelná
Světelný zdroj, bodová žárovka LED 5W, GU10 ES50, pomocí app v telefonu Tuya lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, RGBW, stmívat, vyp/zap 230V, rozměry d=51mm, l=54mm
213,32 Kč
Tuya 10W, 15W, E27, dim, CCT, RGBW Světelný zdroj, žárovka LED 10W, nebo 15W, E27, pomocí app v telefonu Tuya lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, RGBW, stmívat, vyp/zap 230V
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Google Assistant
Ovládání telefonem
RGB
Smart Life - ovládání Tuya aplikace pro chytré telefony
Stmívání
Stmívatelné STEP stiskem vypínače vyp/zap
Tuya - Smart chytrý systém pro ovládání internetu věcí
WiFi
SKLADEM
Hodnocení
Tuya 10W, 15W, E27, dim, CCT, RGBW
Světelný zdroj, žárovka LED 10W, nebo 15W, E27, pomocí app v telefonu Tuya lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, RGBW, stmívat, vyp/zap 230V
od 228,45 Kč
SB E27, Tuya CCT, RGBW, stmívatelná Světelný zdroj, žárovka LED 9W/850lm, 13W/1500lm, E27, A60, pomocí app v telefonu Tuya lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, RGBW, stmívat, vyp/zap 230V, rozměry dle typu
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Google Assistant
Ovládání telefonem
RGB
Smart Life - ovládání Tuya aplikace pro chytré telefony
Stmívání
Stmívatelné STEP stiskem vypínače vyp/zap
Tuya - Smart chytrý systém pro ovládání internetu věcí
WiFi
SKLADEM
Hodnocení
SB E27, Tuya CCT, RGBW, stmívatelná
Světelný zdroj, žárovka LED 9W/850lm, 13W/1500lm, E27, A60, pomocí app v telefonu Tuya lze nastavit teplotu CCT teplá 3000K - denní 6000K, RGBW, stmívat, vyp/zap 230V, rozměry dle typu
od 226,51 Kč
LED E27 G120 stmívatelná LED žárovka, těleso kov bílá, difuzor plast opál, LED 13W, E27, G120, 1055lm, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, Ra80, stmívatelná TRIAC, 230V, rozměry d=120mm, h=164mm
Stmívatelné TRIAC
SKLADEM
Hodnocení
LED E27 G120 stmívatelná
LED žárovka, těleso kov bílá, difuzor plast opál, LED 13W, E27, G120, 1055lm, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, Ra80, stmívatelná TRIAC, 230V, rozměry d=120mm, h=164mm
468,15 Kč