Jaké vybrat osvětlení do ložnice? Rady, tipy, návod.

01. 12. 2023


Stropní světla do ložnice

Lustry a závěsná svítidla do ložnice

Osvětlení k posteli

Stojací pokojové lampy

 

Při zařizování ložnice je důležité nejen zvolit správný nábytek, ale také vhodné osvětlení. Správné osvětlení může vytvořit nejen příjemnou atmosféru, ale také pomoci v udržování dobrého spánkového režimu. V tomto článku si probereme několik tipů a rad, jak vybrat a umístit osvětlení do ložnice. Za ideální druh osvětlení ložnice lze považovat tzv. "hotelový koncept", kde se osvětlení ložnice skládá ze svítidel vytvářející příjemný, odpočinkový prostor t.j. především do ložnice lze doporučit použití stolní lampy a stojací lampy s textilním stínítkem, dále bodová stropní podhledová svítidla a nepřímé osvětlení realizované pomocí LED pásků které jsou nalepený na LED profil, umístěný v sádrokartonové kapse. Veškeré toto osvětlení by v ložnico mělo být ovládáno jak od vstupu do ložnice, tak od lůžka.

osvětlení ložnice

Dekorativní stolní lampy s textilním stínítkem a podhledová svítidla vytváří v ložnici příjemnou atmosféru.

 

Jaké vlastnosti by mělo mít osvětlení v ložnici?

  • Světlo by mělo být tlumené. Díky tomu osvětlení navodí příjemné pocity a podpoří relaxaci. Ideálně, když jdou svítidla stmívat.
  • Teplota světla by měla být teple bílá (cca 2700 K), která je mírně nažloutlá a je nejvíce podobná dřívějším klasickým vláknovým žárovkám.
  • Doporučujeme možnost ovládání světel, i jejich případné stmívání osvětlení v ložnici, nejen od vstupu do ložnice, ale také z postele.
  • V ložnici se celkem dobře uplatní i různé druhy barevného osvětlení, které lze realizovat jak pomocí LED pásků, nebo pomocí tzv. chytrých svítidel, s možností nastavení RGB barevného osvětlení.

 

2. Jaké typy svítidel jsou do ložnice vhodné?

 Za ideální druh osvětlení ložnice považovat tzv. "hotelový koncept", kde se osvětlení ložnice skládá ze stolních a stojacích lamp s textilním stínítkem, dále stropní vestavná svítidla a nepřímé osvětlení realizované pomocí LED pásků v sádrokartonové kapse. Jedná se o doporučení. Většina ložnic má přípravu elektroinstalace ve stropu a proto se v ložnici se používají všechny druhy interiérových svítidel. t.j. Stropní svítidla, lustry, podhledová svítidla, bodová svítidla, nástěnná svítidla, stolní lampy, stojací lampy, nebo LED pásky.

 

2.1. Jaká vybrat stropní svítidla do ložnice?

Stropní svítildla jsou v ložnici nejběžnějším druhem osvětlení. Při výběru stropních svítidel do ložnice doporučujeme například stropní svítidla s textilním stínítkem: 

 

Textilní stropní svítidla do ložnice:

Stropní svítidla s textilním stínítkem do ložnice

 

Pokud ale máte centrální vývod nebo prostě chcete klasické centrální svítidlo, jsou vhodná stropní svítidla s textilním stínítkem nebo tzv. chytrá svítidla. Ta lze stmívat dálkovým ovladačem a navolíte si teplotu světla. Na trhu jsou i stropní svítidla na dálkové ovládání, která mají režim usínání. U nich se světlo zhruba 30 minut pomalu stmívá, až zhasne. Pro vytvoření zajímavé atmosféry se hodí svítidla na dálkové ovládání s možností zapnutí náladového barevného RGB osvětlení.

 

Stropní svítidla na dálkové ovládání:

Stropní svítidla na dálkové ovládání do ložnice

 

Jak na osvětlení kuchyně? Kompletní průvodce, rady, tipy, návod.

Návod jak osvětlení kuchyně?

 

2.2. Jaké vybrat lustry do ložnice?

Lustry jsou v ložnici dalším rozšířeným druhem svítidel v ložnici. Lustry a závěsná svítidla lze v ložnici doporučit spíše v případech, kdy máme vyšší stropy, nebo se jedná o dominantní estetický prvek v ložnici. Pro lustry v ložnici opět ale platí, aby světlo nebylo příliš intenzivní a působilo příjemně.

Lustr v ložnici

 

Lustry do ložnice:

Lustry a závěsná svítidla do ložnice

 

2.3. Jaké jsou vhodné podhledovkydo ložnice?

Pokud je v ložnici sádrokartonový strop, pak se použití vestavných, zápustných svítidel v ložnici přímo nabízí. Aby podhledové osvětlení v ložnici neoslňovalo, pak doporučujeme aby podhledová svítidla byla v ložnici umístěna mimo prostor postele a osvětlovala místa kde v ložnici chodíme. 

Podhledová svítidla do sádrokartonu do ložnice:

Podhledová svítidla do sádrokartonu

 

2.4. Jaká vybrat bodová světla do ložnice?

Bodová svítidla mají možnost nastevní směru svícení a můžeme tak v ložnici osvětlit různé dekorace

 

Stropní a nástěnná bodová svítidla v ložnici:

Stropní a nástěnné bodovky

 

2.5. Jaká použít lištová, kolejnicová svítidla v ložnici?

Lištová, kolejnicová svítidla umožňují v ložnici osvětlení celé ložnice z jednoho napájecího kabelu. Můžeme tak bodovými svítidly osvětlit jak dekorace, tak pokojové rostliny a podobně. Výýkon kolejnicových lištových, bodových svítidel postačí cca 3-8W, Nejčastěji se pro osvětlení ložnice používají bodová svítidla na LED žárovku GU10

Lištová kolejnicová svítidla do ložnice:

Kolejnicová svítidla

 

Jak vybrat kolejnicové svítidlo do napájecí lišty? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Návod jak vybrat osvětlení ložnice?

 

2.6. Jaká jsou vhodná nástěnná svítidla v ložnici?

Nástěnná svítidla jsou dalším druhem osvětlení, které ložnici zútulní. 

Pro osvětlení ložnice doporučujeme nástěnná svítidla s textilním stínítkem, nebo nástěnná svítidla se svícením nahoru/dolů

osvětlení ložnice

 

Nástěnná svítidla do ložnice:

Nástěnná svítidla

 

2.7. Jaké použít osvětlení obrazů v ložnici?

Svítidla pro osvětlení obrazů jsou dalším druhem nástěnného osvtělení vhodného do ložnice. Osvětlení obrazů v ložnici neoslňuje a vytvoří příjemý dojem v ložnici. 

Osvětlení obrazů v ložnici:

Osvětlení obrazů

 

Jak vybrat světlo do obývacího pokoje? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Návod jak vybrat světlo do obýváku?

 

2.8. Jaké vybrat stolní lampy do ložnice?

Dekorativní stolní lampy s textilním stínítkem významně zútulní prostor ložnice a proto patří mezi doporučný druh osvětlení ložnice

Dekorativní stolní lampy do ložnice

Dekorativní stolní lampy do ložnice

 

 


2.9. Jaké vybrat stojací podlahové lampy do ložnice?

Příjemnou atmosféru vhodnou do ložnice vytvoříte stojacími lampami. Doporučujeme, abyste je mohli rozsvěcet a zhasínat nejen od vstupu, ale i z lůžka. Tam, kde není pro takový způsob ovládání připravena elektroinstalace, můžete u svítidel s integrovaným LED světelným zdrojem ovládání jednoduše vyřešit pomocí bezdrátově ovládaných zásuvek. Taková zásuvka je ovládaná bezdrátovým vypínačem systému TUYA, který může být umístěným jak u vstupu, tak může být přilepen pomocí oboustranné lepicí pásky přímo na nábytek u postele.

Stojací pokojové lampy


V případě stojacích lamp s objímkou E27 nebo E14, můžete použít chytré žárovky ovládané systémem TUYA. Další variantou je použití obdobného systému Connect-Z. V obou případech můžete pro ovládání světel použít také mobilní telefon, na němž si nastavíte časové automatické vypnutí a rozsvícení.

 

Jak vybrat světlo do obývacího pokoje? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Návod jak vybrat světlo do obýváku?

 

2.10. Jaké jsou vhodné LED pásky do ložnice?

Příjemný dojem v ložnici rovněž vytvoří nepřímé osvětlení realizované pomocí LED pásků umístěných v sádrokartonové kapse, například po obvodu místnosti nebo v záhlaví lůžka. Efektní je použití diodových pásků také ze spodní strany postele a do poliček. Pokud se vám líbí barevné nasvícení, nainstalujte si RGB LED pásky.

Osvětlení ložnice

 

LED pásky pro nepřímé osvětlení v ložnici:

LED pásky

 

LED pásky: jak na výběr, instalaci a zapojení

 

 

2.11. Jaké vybrat osvětlení u postele v ložnici?

Při výběru osvětlení v ložnici u postele se řídíme tím, zda v posteli i čteme (knihy, časopisy, noviny) a pak volíme výkonnější osvětlení k posteli s příkonem cca 5-10W (pozn.: číst zprávy na mobilu, nebo tabletu lze i po tmě a není třeba budovat osvětlení), nebo nám k posteli v ložnici postačí jen spíše orientační osvětlení, která mívají většinou příkon 2-5W.

 

Bodová svítidla do ložnice k posteli:

Osvětlení k posteli

 

Svítidla do ložnice k posteli s nabíječkou pro mobilní telefon:

 Svítidla k posteli s USB nabíječkou pro mobilní telefon

 

Lampy se skřipcem v ložnici. Pokud na nočním stolku nemáme místo pro stolní lampu, nebo aby nedošlo k nechtěnému převržení svítidla v ložnici, lze použít lampičky které lze uchytit pomocí svěrky nebo skřipce.

Lampy s klipem, skřipcem, nebo svěrkou:

Lampy s klipem, skřipcem, nebo svěrkou

 

Stolní lampy k posteli do ložnice:

Lampičky na noční stolek do ložnice

 

Pokud máte vedle postele více místa, jsou dobrým řešením i stojací lampy na čtení do ložnice.

Stojací lampy na čtení do ložnice: 

Stojací lampy na čtení

 

Jak na osvětlení dětského a studentského pokoje? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Návod jak vybrat osvětlení dětského pokoje?

 

 

2.12. Proč realizovat v ložnici osvětlení šatní skříně?

Osvětlení šatní skříně v ložnici se hodí především v případech, kdy nechceme rozsvítit hlavní osvětlení ložnice, třeba abychom nebudili manžela / manželku, která v ložnici spí. Nejčastějším řešením je porostřednictvím LED pásků. ovládání osvětení se doporučuje provádět pomocí koncového spínače, který osvětlení sepne při otevření dveří šatní skříně.

Osvětlení šatny v ložnici

 

Osvětlení šatní skříně v ložnici je nejčastěji realizováno pomocí LED pásků. Led pásky by v šatní skříni měly být umístěny tak, aby světlo nebylo zastíněno jak uloženým oblečením, tak dalšími policemi a neoslňovalo. Příkon LED pásků pro osvětlení šatní skříně postačí 2-6W/m, doporučená teplota světla LED pásků v šatní skříni je teplá bílá 3000K.

 

LED pásky pro osvětlení šatní skříně v ložnici:

LED pásky

 

Aby LED pásky bylo možno do šatní skříně nainstalovat, používají se hliníkové LED profily

Hliníkové LED profily

 

Osvětlení šatní skříně lze vyřešit i pomocí svítidel pro osvětlení kuchyňské linky.

Svítidla do šatní skříně:

Svítidla do šatní skříně

 

 

Jak na osvětlení schodiště? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Návod jak na osvětlení schodiště?

 

3. Jaké lze doporučit ovládání osvětlení v ložnici?

Ovládání osvětlení v ložnici je celkem důležitým detailem v ložnici. Všechna svítidla v ložnici by měla mít možnost ovládání jak od vstupu do ložnice, tak u postelí. Problémem přípravy elektroinstalace u postele ale bývá to, že ve fázi hrubé stavby kdy se pokládá kabeláž elektroinstalace v ložnici, většinou ještě neznáme detailní rozmístění interiéru ložnice tak, aby bylo možno instalační krabice vypínačů u postele osadit na definitivní místo. Jako celkem dobré řešení ovládání osvětlení v ložnici se jeví bezdrátové systémy pro ovládání osvětlení. Mezi perspektivní bezdrátové systémy pro ovládání osvětlení v ložnici lze zařadit systém TUYA. 

 

Jaké jsou hlavní přednosti bezdrátového ovládání svítidel v ložnici systémem TUYA?

  • Svítidla a žárovky systému TUYA lze v ložnici ovládat bezdrátovými nástěnnými vypínači, které jsou na baterie se životností 1-3 roky. Tyto bezdrátové ovladače mohou být umístěny jak u vstupu do ložnice, tak je lze umístit na nábytek například přilepením pomocí oboustranné lepící pásky. Tímto je zajištěno pohodlné ovládání ze všech potřebných míst v ložnici bez přípravy kabeláže elektroinstalace.
  • Pokud máme v ložnici běžná žárovková svítidla, lze do takových svítidel osadit smart žárovky TUYA a je tak zajištěno plnohodnotné ovládání jak od vstupu, tak od postelí v ložnici.
  • Svítidla a žárovky systému TUYA lze stmívat a můžeme jim nastavit teplotu světla, nejčastěji v rozsahu teplá 3000K - denní 6000K.
  • Systém TUYA lze ovládat i z mobilního telefonu.
  • Dobrá cenová relace systému TUYA.

 

Chytré osvětlení v ložnici

 

Jak na chytré osvětlení TUYA? Rady, tipy, návod.

Návod - TUYA chytré osvětlení

 

 

4. Moderní i rustikální osvětlení ložnice - fotogalerie k inspiraci


osvětlení ložniceosvětlení ložniceosvětlení ložniceosvětlení ložniceLožnice fotogalerie5Ložnice fotogalerie6osvětlení ložniceosvětlení ložniceosvětlení ložniceosvětlení ložniceosvětlení ložniceosvětlení ložnice

 

Prodejna svítidel a světelné studio Brno - Potřebujete poradit s výběrem osvětlení ložnice? Neváhejte nás kontaktovat telefonem, emailem, nebo navštivte naši prodejnu svítidel v Brně. Rádi vám sestavíme řešení na míru.

Jak na osvětlení bazénu?

 

Osvětlení k posteli v ložnici


AREZZO STOLNÍ 1×60W, E27 Stolní lampa, těleso kov, povrch chrom, stínítko textil bílá, pro žárovku 1×60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=220mm, h=490mm, vypínač na kabelu.
SKLADEM
Hodnocení
AREZZO STOLNÍ 1×60W, E27
Stolní lampa, těleso kov, povrch chrom, stínítko textil bílá, pro žárovku 1×60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=220mm, h=490mm, vypínač na kabelu.
1 190,04 Kč
WILSN 12W, 20W, 30W, 36W Nástěnné svítidlo, těleso kov, povrch bílá neo černá, difuzor plast opál, LED 12W, 20W, 30W, 36W, teplá 3000K, 230V, IP20, rozměry dle typu, svítí nahoru/dolů
Svítí nahoru/dolů
SKLADEM
Hodnocení
WILSN 12W, 20W, 30W, 36W
Nástěnné svítidlo, těleso kov, povrch bílá neo černá, difuzor plast opál, LED 12W, 20W, 30W, 36W, teplá 3000K, 230V, IP20, rozměry dle typu, svítí nahoru/dolů
od 2 083,26 Kč
YANIN WALL1X35W GU10 Nástěnné bodové svítidlo, nastavitelný směr svícení, základna kov, stínítko kov šedá mat nebo bílá se stříbrnými detaily, pro žárovku 1X35W, GU10, 230V, IP20, tř.2, rozměry 150X110X86mm
Třída 2
SKLADEM
Hodnocení
YANIN WALL1X35W GU10
Nástěnné bodové svítidlo, nastavitelný směr svícení, základna kov, stínítko kov šedá mat nebo bílá se stříbrnými detaily, pro žárovku 1X35W, GU10, 230V, IP20, tř.2, rozměry 150X110X86mm
od 673,61 Kč
PETOS LED 3W Flexi Nástěnné svítidlo bodové, těleso kov, povrch chrom lesk, bílá, černá flexibilní rameno husí krk, LED 3W, teplá 3000K, 150lm 230V v základně, IP20, rozměry základna d=80mm. ramínko l=419mm, vypínač na základně
SKLADEM
Hodnocení
PETOS LED 3W Flexi
Nástěnné svítidlo bodové, těleso kov, povrch chrom lesk, bílá, černá flexibilní rameno husí krk, LED 3W, teplá 3000K, 150lm 230V v základně, IP20, rozměry základna d=80mm. ramínko l=419mm, vypínač na základně
od 1 672,22 Kč
BORIS LED 3W FLEXI Nástěnné svítidlo, těleso kov, povrch chrom, LED 3W, teplá 3000K, vyzařovací úhel 45°, vč. trafa 230V/700mA, hlavice d=35mm, flexibilní rameno husí krk l=440mm, včetně vypínače
SKLADEM
Hodnocení
BORIS LED 3W FLEXI
Nástěnné svítidlo, těleso kov, povrch chrom, LED 3W, teplá 3000K, vyzařovací úhel 45°, vč. trafa 230V/700mA, hlavice d=35mm, flexibilní rameno husí krk l=440mm, včetně vypínače
2 749,85 Kč
MONTARY 3W Nástěnné bodové svítidlo pro osvětlení u lůžka v ložnici, těleso kov, povrch bílá/černá/nikl, LED 3W/190lm, teplá 3000K, 230V, IP20, rozměry: 65x350mm, flexibilní rameno, vč vypínače
SKLADEM
Hodnocení
MONTARY 3W
Nástěnné bodové svítidlo pro osvětlení u lůžka v ložnici, těleso kov, povrch bílá/černá/nikl, LED 3W/190lm, teplá 3000K, 230V, IP20, rozměry: 65x350mm, flexibilní rameno, vč vypínače
od 2 405,36 Kč
SAN PERI Nástěnná lampa, dvě ramena, základna kov, povrch černá, stínítko kov vnější černá, vnitřní bílá, pro žárovku 1x10W, E27, A60, 230V, IP20, tř.2, rozměry 130x300x210mm, vč vypínače na kabelu
SKLADEM
Hodnocení
SAN PERI
Nástěnná lampa, dvě ramena, základna kov, povrch černá, stínítko kov vnější černá, vnitřní bílá, pro žárovku 1x10W, E27, A60, 230V, IP20, tř.2, rozměry 130x300x210mm, vč vypínače na kabelu
1 628,90 Kč
LB 18W 3000K LED bar, těleso hliník, difuzor plast opál, LED 18W, 1700lm, teplá 3000K, Ra80, 12V, IP20, rozměry l=1000mm,
SKLADEM
Hodnocení
LB 18W 3000K
LED bar, těleso hliník, difuzor plast opál, LED 18W, 1700lm, teplá 3000K, Ra80, 12V, IP20, rozměry l=1000mm,
149,07 Kč
LIOLA N1 Nástěnná lampa, nastavitelný směr svícení, vysouvací rameno pantograf, těleso kov, povrch bílá/černá, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1, rozměry 750x240mm, vč vypínače
SKLADEM
Hodnocení
LIOLA N1
Nástěnná lampa, nastavitelný směr svícení, vysouvací rameno pantograf, těleso kov, povrch bílá/černá, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1, rozměry 750x240mm, vč vypínače
od 3 586,20 Kč
PONGEE Přisazené, bodové svítidlo, nastav směr svícení, těleso kov, povrch bílá/černá, pro žárovku 1x10W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry 82x100x138mm
SKLADEM
Hodnocení
PONGEE
Přisazené, bodové svítidlo, nastav směr svícení, těleso kov, povrch bílá/černá, pro žárovku 1x10W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry 82x100x138mm
od 628,11 Kč
TERECH WALL 1X9W GU10 Nástěnné svítidlo, nastavitelný směr svícení, základna kov, stínítko kov, pro žárovku 1x9W, GU10, 230V, IP20, tř.1. rozměry 118x155x96mm
SKLADEM
Hodnocení
TERECH WALL 1X9W GU10
Nástěnné svítidlo, nastavitelný směr svícení, základna kov, stínítko kov, pro žárovku 1x9W, GU10, 230V, IP20, tř.1. rozměry 118x155x96mm
od 1 250,05 Kč
FLERENT SMALL WALL 1X7W E27 Nástěnná lampa, 1 rameno, nastavitelný směr svícení, těleso kov, stínítko kov, pro žárovku 1x7W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry 550x140x160mm
SKLADEM
Hodnocení
FLERENT SMALL WALL 1X7W E27
Nástěnná lampa, 1 rameno, nastavitelný směr svícení, těleso kov, stínítko kov, pro žárovku 1x7W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry 550x140x160mm
1 839,20 Kč
FLERENT WALL 1X7W E27 Nástěnná lampa, 2 ramena, nastavitelný směr svícení, těleso kov, stínítko kov, pro žárovku 1x7W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry 730x140x340mm
SKLADEM
Hodnocení
FLERENT WALL 1X7W E27
Nástěnná lampa, 2 ramena, nastavitelný směr svícení, těleso kov, stínítko kov, pro žárovku 1x7W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry 730x140x340mm
od 2 023,97 Kč
LARIX LED 2,5W Stolní lampa, flexibilní rameno, husí krk, nastav směr svícení, materiál kov/plast, povrch chrom/bílá, černá, LED 2,5W, 170lm, teplá 3000K, 230V, IP20, tř.1, rozměry 410x160mm, podstavec vč vypínače/uchycení pomocí klipu
SKLADEM
Hodnocení
LARIX LED 2,5W
Stolní lampa, flexibilní rameno, husí krk, nastav směr svícení, materiál kov/plast, povrch chrom/bílá, černá, LED 2,5W, 170lm, teplá 3000K, 230V, IP20, tř.1, rozměry 410x160mm, podstavec vč vypínače/uchycení pomocí klipu
od 440,56 Kč
SALMONT 1X15W E14 IP20 Lampa se skřipcem na poličku, nastavitelný směr svícení, základna kov, stínítko kov bílá, černá, pro žárovku 1X15W, E14, 230V, IP20, tř.2, rozměry 110X270mm, vč. přívodního kabelu 2000mm
Třída 2
SKLADEM
Hodnocení
SALMONT 1X15W E14 IP20
Lampa se skřipcem na poličku, nastavitelný směr svícení, základna kov, stínítko kov bílá, černá, pro žárovku 1X15W, E14, 230V, IP20, tř.2, rozměry 110X270mm, vč. přívodního kabelu 2000mm
od 673,61 Kč
NOLD WALL 1X40W E27 Nástěnné svítidlo, nastavitelný směr svícení, základna kov černá, chrom, bílá se stříbrnými detaily, difuzor sklo opál nebo stínítko kov černá, pro žárovku 1X40W, E27, 230V, IP20, tř.2, rozměry 230X200X120mm
SKLADEM
Hodnocení
NOLD WALL 1X40W E27
Nástěnné svítidlo, nastavitelný směr svícení, základna kov černá, chrom, bílá se stříbrnými detaily, difuzor sklo opál nebo stínítko kov černá, pro žárovku 1X40W, E27, 230V, IP20, tř.2, rozměry 230X200X120mm
od 808,64 Kč
DRON LED 3W Nástěnné svítidlo, nastavitelný směr svícení, flexibilní rameno, husí krk, těleso hliník, stínítko plast černá, bílá, stříbrná, LED 3W, 130lm, teplá 3000K, Ra80, 230V, IP20, tř.2, rozměry d=35mm h=517mm, rameno 320mm
Třída 2
SKLADEM
Hodnocení
DRON LED 3W
Nástěnné svítidlo, nastavitelný směr svícení, flexibilní rameno, husí krk, těleso hliník, stínítko plast černá, bílá, stříbrná, LED 3W, 130lm, teplá 3000K, Ra80, 230V, IP20, tř.2, rozměry d=35mm h=517mm, rameno 320mm
od 1 348,79 Kč
SAVOY Nástěnné svítidlo, základna mosaz lesk zlatá, difuzor sklo mat, pro žárovku 1x40W, E14, 230V, IP20, l=180mm, h=160mm, s tahovým vypínačem.
SKLADEM
Hodnocení
SAVOY
Nástěnné svítidlo, základna mosaz lesk zlatá, difuzor sklo mat, pro žárovku 1x40W, E14, 230V, IP20, l=180mm, h=160mm, s tahovým vypínačem.
909,07 Kč
JOY Stolní lampa s klipem, skřipcem, těleso kov, povrch bílá/černá/modrá/šedá/zelená/růžová, difuzor plast, LED 5W, 360lm, teplá 3000K, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=70mm, h=170mm.
SKLADEM
Hodnocení
JOY
Stolní lampa s klipem, skřipcem, těleso kov, povrch bílá/černá/modrá/šedá/zelená/růžová, difuzor plast, LED 5W, 360lm, teplá 3000K, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=70mm, h=170mm.
od 399,06 Kč
SALZUF Nástěnné svítidlo, nastavitelný směr svícení, těleso kov, povrch bílá mat/černá mat, difuzor plast opál, LED 4,5W, 350lm, teplá 3000K, rozměry d=100mm, 160x40mm.
SKLADEM
Hodnocení
SALZUF
Nástěnné svítidlo, nastavitelný směr svícení, těleso kov, povrch bílá mat/černá mat, difuzor plast opál, LED 4,5W, 350lm, teplá 3000K, rozměry d=100mm, 160x40mm.
od 1 124,09 Kč