Jak na osvětlení kuchyně? Rady, tipy, návod.

02. 12. 2020


Lustry a závěsná svítidla do kuchyně a jídelny

Stropní světla do kuchyně a jídelny

Podhledová světla do kuchyně a jídelny

 

osvětlení a světla do kuchyně

 

Obsah


Kuchyně s jídelnou je středobodem každé domácnosti, a aby vám v ní bylo příjemně a také bezpečně, je důležité do ní pořídit vhodná svítidla. A jak tedy vybrat správné osvětlení do kuchyně? Vezměte v potaz styl kuchyně a poohlédněte se po více typech svítidel. Nasvítit je potřeba pracovní desku, prostor nad jídelním stolem a vhodné je i centrální osvětlení. Právě na všechno toto se v článku zaměříme a poradíme také s výběrem vhodné barvy světla nebo popíšeme, jaké jsou možnosti ovládání podlinkových svítidel. Zkrátka abyste po přečtení měli jasněji v tom, jaké osvětlení do kuchyně tedy pořídit.

Jak navrhnout osvětlení v kuchyni a jídelně?

Zejména v případech, kdy je kuchyně součástí komplexního obývacího prostoru, jako je kuchyně s jídelnou a obývací pokoj, doporučujeme věnovat pozornost nejen přípravě elektrinstalace pro myčku nádobí, varnou desku a další kuchyňské spotřebiče, ale i návrhu elektroinstalace osvětlení. Současné projekty se velmi často omezí jen na základní přípravu elektroinstalace, t.j. jeden kabel pro osvětlení v prostoru kuchyně a jídelny a jeden kabel pro osvětlení pro část obývacího pokoje. 

 

Typická ukázka základní podoby elektroprojektu osvětlení kuchyně, který obsahuje pouze dva okruhy osvětlení. 1x osvětlení prostoru u kuchyňské linky, 1x osvětlení obývacího pokoje. Projekt odpovídá normě, avšak nesplňuje potřeby většiny zákazníků. Řešení osvětlení kuchyňské linky bývá většinou v rámci dodávky kuchyně, proto ho projekt elektro nezahrnuje.

projekt elektro osvětlení kuchyně

 

 

Kolik připravit světelných okruhů v kuchyni, jídelně a obývacím pokoji?

 

Na co v návrhu elektroinstalace osvětlení kuchyně, jídelny a obývacího pokoje tedy nezapomenout? Na ukázkovém návrhu elektroinstalace osvětlení společného prostoru kuchyně a obývacího pokoje je uvedeno osm nezávisle ovládaných okruhů, které vychází ze soudobých požadavků klientů. 

Pokud nám záleží na dobrém uživatelském komfortu osvětlení, pak doporučujeme, aby projekt elektroinstalace osvětlení společného prostoru kuchyně, jídelny a obývacího pokoje obsahoval následující okruhy osvětlení:

  1. Osvětlení kuchyňské linky (pracovní osvětleni).
  2. Osvětlení prostoru kuchyně (pracovní osvětlení).
  3. Osvětlení varného ostrůvku (pracovní osvětlení).
  4. Nepřímé osvětlení v sádrokartonové kapse LED pásekem v podhledu (pro vytvoření plného, plošného osvětlení v místnosti).
  5. Lustr u pohovky (dekorativní osvětlení pro vytvoření večerní atmosféry).
  6. Bodová svítidla na liště (pro osvětlení jídelního stolu a osvětlení dekorací na stěnách, jako jsou obrazy).
  7. Stojací lampa na čtení v křesílku. 
  8. Dekorativní stojací lampa (pro vytvoření atmosféry).

 

Návrh elektroinstalace osvětlení kuchyně

Ikdyž se osm okruhů na venek jeví hodně, ve výsledku výše uvedené řešení zákazníkovi poskytuje funkční a variabilní osvětlení pro všechny potřebné příležitosti, t.j. vaření a stolování v kuchyňské části a dále jak plné plošné, tak intimní osvětlení v části obývacího pokoje, při čemž jakákoli kombinace se nedostává do kolize a osvětlení je funkční.  Z uvedeného soupisu je také vidět, že plánování osvětlení by mělo být již ve fázi projektu velmi konkrétní a zákazník by měl mít jasno v uspořádání interiéru, abychom se vyhnuli dodatečnému sekání elektroinstalace do již hotových omítek nebo sádrokartonů. Obdobně není dobrý přístup k řešení ovětlení kuchyně a obývacího pokoje, kdy se raději zhotoví více vývodů pro napájení osvětlení ...a pak se uvidí...

 

Jaký zvolit výkon osvětlení v kuchyni?

Kuchyně je především pracovní prostor, ve kterém je většinou základem stropní osvětlení. Orientačně lze v pracovní části kuchyně doporučit celkový výkon svítidel cca 10W/m2, při výšce stropu cca 2,6m nad podlahou. Takový příkon svítidel odpovídá střední hladině osvětlení přibližně 500lx a zajistí kvalitní hladinu osvětlení pro přípravu jídla. T.j. je-li pracovní prostor kuchyně např 12m2, pak by instalovaný příkon svítidel měl být cca 120W. Do tohoto příkonu lze zahrnout i příkon osvětlení kuchyňské linky realizovaný nejčastěji LED pásky.

 

 osvětlení kuchyně
Ukázka osvětlení kuchyně, kde je centrální pracovní prostor kuchyně je osvětlen bodovými svítidly instalovanými v černém kanálu a jídelní prostor je osvětlen nepřímým osvětlením, instalovaným v sádrokartonové kapse. 

 

Jakou zvolit teplotu světla v kuchyni?

V oblasti pracovního prostoru kuchyně, kam patří prostor kolem kuchyňské linky, vlastní pracovní deska kuchyňské linky a varný ostrůvek doporučujeme zvolit neutrální bílou teplotu světla, t.j. 4000K.

V prostoru jídelního stolu a dalších obytných částech kuchyně, nebo propojeného prostoru s obývacím pokojem se nejčastěji použije teple bílé světlo 2700K-3200K, které vytvoří útulnější atmosféru.

Celkem běžně se v obytných částech používá neutrální bílé světlo 4000K také v případech kdy prostor užívají starší lidé, lidé se špatným zrakem, nebo pohybovým handicapem. v těcto případech doporučujeme v celém prostoru kuchyně, jídelny, obývacího pokoje hladinu osvětlení alespoň 500lx.

 

barvy-svetla-tepla-neutralni-denni  

 

Zvolit v kuchyni raději bodová, nebo plošně svítící svítidla?

Při plánování osvětlení bytových prostor většina zákazníků nevěnuje moc pozornosti tomu, kdy a proč použít bodově stítící osvětlení a kdy plošně svítící svítidla. Jedná se však o zásadní okolnost, která ovlivní jak funkčnost, tak celkový dojem z osvětlení kuchyně. V prostoru kuchyně, t.j. jak vlastní prostor kuchyně, dále kuchyňská linka, a varný ostrůvek, by měla být instalována plošně svítící světla, která zajistí dostatečné osvětlení bez ostrých stínů, které vzniká v případu bodového osvětlení. Jedná-li se o společný prostor kuchyně a obývacího pokoje, pak je ale zároveň dobré pamatovat na to, aby plošně svítící osvětlení v kuchyni nenarušilo světelnou atmosféru v části obývacího pokoje, kde je většinou použit nějaký designový lustr a stojací lampy.  Prostor jídelny, je nejčastěji řešen pomocí lustru nad jídelním stolem.  

 

Jaká stropní svítidla vybrat do kuchyně?

Stropní svítidla do kuchyně vybráme spíše většího příkonu, orientačně lze doporučit cca 10W/m2. Tvar stropních svítidel se řídí tvarem kuchyně, plochou kuchyně a počtem napájecích vývodů pro připojení stropních svítidel.

 

V oblasti pracovního prostoru kuchyně, který spíše čtvercového tvaru, lze doporučit kulatá, nebo čtvercová stropní svítidla.

Kulatá stropní svítidla do kuchyně:

Kulatá stropní svítidla - eShop

 

Čtvercová stropní svítidla do kuchyně:

Čtvercová stropní svítidla pro osvětlení kuchyně - eShop

 

Tam, kde je prostor kuchyně spíše podlouhlý, lze vybírat mezi lineárními stropními, nebo závěsnými svítidly.

Lineární stropní a závěsná svítidla do kuchyně:

Lineární svítidla do kuchyně - eShop

 

Kdy použít v kuchyni LED panely?

LED panely jsou velmi oblíbeným druhem kuchyňských svítidel. Zejména v případech, kdy potřebujeme výkonné, plošné osvětlení kuchyně, například pro starší osoby, invalidy atd, lze doporučit použití LED panelů. Jsou spolehlivé, levné a dávají výkonné osvětlení.

 

LED panely do kuchyně:

LED panely do kuchyně - eShop 

 

Jak vybrat LED panel? Rady a tipy, návod.

Osvětlení firemní kanceláře návod rady tipy

 

 

Svítidla na dálkové ovládání pro osvětlení kuchyně.

Výbornou možnost řešení osvětlení kuchyně jsou svítidla na dálkové ovládání, která lze nejen stmívat, ale můžeme nastavovat také teplotu světla nejčastěji v rozsahu teplá bílá 3000K až denní bílá 6000K, kde pro přípravu jídla zvolíme neutrální bílé světlo  anpříklad 4000K a pro stolování, nebo večerní provoz kuchyně nastavíme teple bílé světlo 3000K, které navodí pocity uvolnnění a pohody.

 

Svítidla na dálkové ovládání:

Svítidla na dálkové ovládání - eShop

 

 

Podhledová svítidla pro osvětlení kuchyně.

 

Osvětlení prostoru kuchyně, ale i varného ostrůvku lze velmi dobře vyřešit i pomocí podhledových bodových svítidel.

 

Podhledová bodová svítidla v kuchyni. Pokud je v kuchyni sádrokartonový strop, pak je dobrou volbou pro osvětlení kuchně použití podhledových svítidel, která jsou nenápadná a v interiéru působí dobře.

podhledová svítidla do kuchyně.

 

Podhledová bodová svítidla do kuchyně:

Podhledová svítidla do kuchyně - eShop

 

 

Jak na osvětlení varného ostrůvku v kuchyni?

Varný ostrůvek v kuchyni se týká hlavně případů, kdy se jedná o kuchyni, která je ve společné místnosti s obývacím pokojem. V takových případech je dobré myslet na to, aby osvětlení varného ostrůvku nenarušilo atmosféru osvětlení v části obývacího pokoje či dokonce v části obývacío pokoje světlo z kuchyně neoslňovalo.

 

K nejlepším možnostem osvětlení pracovního prostoru varného ostrůvku v kuchyni lze doporuči použití svítidel s potlačením oslnění. Toho lze dosáhnout například pomocí lineárních buňkových svítidel která neoslňují.

Buňková světla v kuchyni
Použití vestavné digestoře nestíní osvětlení pracovní plochy varného ostrůvku, které je vestavěno do stropu. Buňková svítidla jsou nenápadná, světlo neoslňuje a kvalitně osvětlí vlastní procovní prostor varného ostrůvku i z větší výšky.

 

Podhledová buňková svítidla s potlačením oslnění:

Kuchyňská podhledová buňková svítidla s potlačením oslnění - eShop

 

Stropní a závěsná buňková svítidla s potlačením oslnění pro osvětlení varného ostrůvku.


Osvětlení varného ostrůvku pomocí lineárního závěsného buňkového svítidla.

 

Stropní a závěsná buňková svítidla s potlačením oslnění:

Stropní a závěsná buňková svítidla s potlačením oslnění do kuchyně - eShop

  

Jak vybrat osvětlení jídelny - jídelního stolu?

Jedná se především o preference zákazníka. Pro osvětlení jídelny mohou být použity jak lustry, nebo bodová svítidla, v současnosti instalovaná do napájecí lišty.

 

Jaký lustr, nebo závěsné svítidlo pro osvětlení jídelního stolu v jídelně?

Je-li lustr umístěn přímo nad jídelním stolem, pak by k hlavním zásadám by mělo být hledisko, aby lustr při stolování neoslňoval. Proto doporučujeme například  lustry s textilním, nebo kovovým stínítkem, které omezí boční vyzařování světla.

 

Lustry s textilním stínítkem zútulní interiér jídelny.

Textilní lustr do kuchyně
Kuchyňský lustr s textilním stínítkem zútulní interiér v jídelně.

 

Lustry s textilním stínítkem:

Lustry s textilním stínítkem do kuchyně a jídelny - eShop

 

K dispozici je celá řada kuchyňských lustrů různých designů a stylů:

 

Křišťálové lustry vytvoří slavnostní atmosféru v prostoru jídelny.

kulatý lustr nad jídelním stolem
Křišťálové kuchyňské lustry se hodí především pro klasičtji zařizovaný interiér.

 

Křišťálové lustry do kuchyně, nebo jídelny:

Křišťálové lustry do kuchyně a jídelny - eShop

 

Skandinávské lustry v jídelně nezestárnou.

tři závěsné lustry nad jídelním stolem
Skandinávský design lustrů je vhodný především pro moderní kuchyně.

 

Skandinávské lustry do kuchyně a jídelny:

Skandinávské lustry do kuchyně a jídelny - eShop

 

Dřevěné lustry do kuchyně:

Dřevěné lustry do kuchyně a jídelny - eShop

 

Retro lustry vytvoří u jídelního stolu atmosféru.

Retro lustr do kuchyně
Retro lustr do kuchyně a jídelny

Retro lustry do kuchyně:

Retro lustry do kuchyně a jídelny - eShop

 

Stahovací lustry - závěsná svítidla se stahovacím závěsem do kuchyně: 

Stahovací lustry do kuchyně a jídelny - eShop

 

Stmívatelné lustry se hodí pro vytvoření večerní atmosféry.

Ať již si vybíráte lustr do kuchyně v moderním, rustikálním či retro stylu, je dobré, když umožňuje stmívání. Tlumené světlo oceníte například v noci, když se půjdete napít. Nejjednodušší způsob stmívání je pomocí klasického vypínače. „Svítidlo lze stmívat ve stupních nejčastěji 100 %, 50 %, 15 % krátkým vyp/zap stiskem vypínače. Pro aplikaci není potřebná jakákoli příprava elektroinstalace. Dalšími možnostmi je například využití triakového stmívače (pro LED svítidla na 230 V) a hojně je nyní využíváno bezdrátové řízení. To znamená, že se svítidlo stmívá pomocí dálkového ovladače, díky němuž můžete také měnit barvu světla, případně rozsvítit barevné dekorativní RGB osvětlení,“

Stmívatelné lustry do kuchyně a jídelny:

Stmívatelné lustry do kuchyně a jídelny - eShop

 

Jak na stmívání osvětlení? – Základní přehled kdy, co a proč vybrat, rady, tipy, návod.

Stmívání osvětlení návod

 

Svítidla z hliníkových profilů jsou ideální pro minimalistický interiér.

lineární kuchyňské svítidlo
Je-li jídelní stůl obdélníkového tvaru, pak nad jídelním stolem velmi dobře vypadají lineární závěsná svítidla z hliníkových profilů.

 

Svítidla z hliníkových profilů nad jídelní stůl:

Svítidla z hliníkových profilů do kuchyně a jídelny - eShop

 

Co když kabel pro napájení lustru není na správném místě a jeho předelání na jiné místo buď není možné, nebo by změna elektroinstalace byla komplikovaná?

K dispozici jsou kuchyňské lustry s vyloženým ramenem:

Lustry s ramenem do kuchyně a jídelny - eShop

 

Je-li kabel k lustru dostatečně dlouhý, pak lze k přemístění lustry použít i stropní příchytky pomocí kterých lustr nad jídelním stolem snadno přemístíme na potřebné místo

 

Stropní příchytka kabelu lustru do kuchyně:

Stropní příchytka k lustru - eShop

 

Stropní krytka, baldachýn k lustru do kuchyně:

Stropní krytka baldachýn k lustru - eShop

 

 

Nástěnná svítidla pro osvětlení jídelního stolu.

Pokud je jídelní stůl u stěny, nebo blízko stěny, pak lze použít lustr s nástěnnou konzolí.

Nástěnné svítidlo nad jídelní stůl

 

Nástěnné lampy:

Nástěnné lampy - eShop

 

 

Obloukové stojací lampy pro osvětlení jídelního stolu.

Pro osvětlení jídelního stolu lze použít i obloukové stojací lampy. Lampa navodí příjemnou útulnou atmosféru. Stojací lampy jsou vhodné spíše pro osvětlení menšího jídelního stolu.

oblouková stojací lampa v kuchyni

 

Obloukové stojací lampy pro osvětlení jídelního stolu:

Obloukové stojací lampy k jídelnímu stolu - eShop

 

Jaká svítidla do koupelny? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Včetně praktických rad – jaký zvolit výkon, barvu světla a hodnotu IP krytí

Návod jak vybrat světla do koupelny?

 

Jaké LED pásky v kuchyni?

LED pásky pro osvětlení kuchyně se používají jak pro osvětlení pracovní plochy kuchyňské linky, ale také pro nepřímé osvětlení instalované v sádrokartonové kapse. Nepřímé osvětlení vytváří měkké ateliérové světlo a celkově zútulní interiér kuchyně. Aby byl výkon nepřímého osvětlení dostatečný, doporučujeme výkon LED pásku alespoň 18W/m délky.

 

kuchyně LED pásky

 

LED pásky pro osvětlení kuchyně:

LED pásky do kuchyně a jídelny - eShop

 

Pro vytvoření večerní atmosféry v kuchyni, lze použít RGB a RGBW LED pásky:

RGB a RGBW LED pásek do kuchyně a jídelny - eShop

 

LED pásky - jak na výběr, instalaci a zapojení? Rady, tipy, návod.

Montáž LED pásků návod



LED profily se používají jak pro chlazení, tak ochranu LED pásků proti poškození například při úklidu.

LED profily do kuchyně - eShop

 

Jak na správné osvětlení kuchyňské linky? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Návod osvětlení kuchyňské linky?

 

 

 

K čemu je dobré chytré osvětlení v kuchyni a jídelně?

Chytré osvětlení v kuchyni se hodí především pro:

  • Nastavování scén osvětlení.
  • Ovládání teploty světla, na základě denního biorytmu jak v kkuchyni, tak nad jídelním stolem.
  • Noční osvětlení v prostoru u kuchyňské linky.

 

Chytrá smart svítidla do kuchyně:


OPTICA-C ZÁVĚSNÉ 1X21W/27W Závěsné svítidlo, základna kov, povrch nikl, difuzor sklo opál, LED 21W/2200lm, nebo 27W/2950lm pomocí dálk ovl (souč. bal) nast teplota CCT teplá 2700K - denní 6500K, RGBW, stmívat, 230V, IP20, d=445mm, vč. záv l=1500mm, lze zkr
CCT - nastavitelná teplota světla
Dálkový ovladač součástí
Ovládání dálkovým ovladačem
RGB
Stmívání
SKLADEM
Hodnocení
OPTICA-C ZÁVĚSNÉ 1X21W/27W
Závěsné svítidlo, základna kov, povrch nikl, difuzor sklo opál, LED 21W/2200lm, nebo 27W/2950lm pomocí dálk ovl (souč. bal) nast teplota CCT teplá 2700K - denní 6500K, RGBW, stmívat, 230V, IP20, d=445mm, vč. záv l=1500mm, lze zkr
od 4 358,78 Kč
RHYE 30W, 40W, CCT Závěsné| svítidlo, hliníkový profil, černá / bílá, difuzor plast opál, LED 30W, 40W, teplá 3000K neutrální 4000K, nebo CCT, Ra80, 230V, IP40, 1200x50x70mm, vč. lankového. závěsu. lze zkr, spojovatelné do řad
CCT - nastavitelná teplota stiskem vyp/zap vypínače
SKLADEM
Hodnocení
RHYE 30W, 40W, CCT
Závěsné| svítidlo, hliníkový profil, černá / bílá, difuzor plast opál, LED 30W, 40W, teplá 3000K neutrální 4000K, nebo CCT, Ra80, 230V, IP40, 1200x50x70mm, vč. lankového. závěsu. lze zkr, spojovatelné do řad
od 1 690,01 Kč
AMAZE 40W Závěsné svítidlo, těleso hliníkový profil, povrch černá, nebo bílá, LED 40W, 4000lm, teplá 3000K, nebo neutrální, vyzař. úhel 110°, Ra80, 230V, IP20, 1200x50x65mm, vč. lank. závěsu 1200mm, lze zkrátit
UGR<19
SKLADEM
Hodnocení
AMAZE 40W
Závěsné svítidlo, těleso hliníkový profil, povrch černá, nebo bílá, LED 40W, 4000lm, teplá 3000K, nebo neutrální, vyzař. úhel 110°, Ra80, 230V, IP20, 1200x50x65mm, vč. lank. závěsu 1200mm, lze zkrátit
od 2 272,74 Kč
KEROS 5W GU10 závěsné Závěsné, bodové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, nebo černá, pro žárovku 5W, GU10 ES50, 230V, IP20, rozměry hlavice d=60mm, l=120mm, vč. závěsného kabelu l=1420mm, lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
KEROS 5W GU10 závěsné
Závěsné, bodové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, nebo černá, pro žárovku 5W, GU10 ES50, 230V, IP20, rozměry hlavice d=60mm, l=120mm, vč. závěsného kabelu l=1420mm, lze zkrátit
od 1 199,96 Kč
BELLIO Závěsné svítidlo, materiál sklo matné, barva skla vnější bílá / černá / červená, vnitřní bílá, pro žárovku 1x60W/1x40W, E27, 230V, IP20, rozměry dle typu svítidla, závěs lze zkrátit.
SKLADEM
Hodnocení
BELLIO
Závěsné svítidlo, materiál sklo matné, barva skla vnější bílá / černá / červená, vnitřní bílá, pro žárovku 1x60W/1x40W, E27, 230V, IP20, rozměry dle typu svítidla, závěs lze zkrátit.
od 2 240,32 Kč
ALAN 1X50W GU10 CHROM LESK Závěsné svítidlo bodové, těleso kov, povrch chrom lesk, pro žárovku 1x50W, GU10 ES50, 230V, IP20, svítidlo d=90mm, h=120mm, závěsný kabel černý s textilním úpletem l=800mm, lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
ALAN 1X50W GU10 CHROM LESK
Závěsné svítidlo bodové, těleso kov, povrch chrom lesk, pro žárovku 1x50W, GU10 ES50, 230V, IP20, svítidlo d=90mm, h=120mm, závěsný kabel černý s textilním úpletem l=800mm, lze zkrátit
1 849,97 Kč
DISA závěsná 1X15W E27 Závěsné svítidlo válec, základna kov, povrch chrom mat, difuzor sklo opál, pro žárovku 1x15W, E27, 230V, IP20, d=120mm, h=325mm, závěs l=1300mm lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
DISA závěsná 1X15W E27
Závěsné svítidlo válec, základna kov, povrch chrom mat, difuzor sklo opál, pro žárovku 1x15W, E27, 230V, IP20, d=120mm, h=325mm, závěs l=1300mm lze zkrátit
1 550,13 Kč
OPTICA SKLO Náhradní sklo pro svítidlo, opál mat, rozměry dle typu
SKLADEM
Hodnocení
OPTICA SKLO
Náhradní sklo pro svítidlo, opál mat, rozměry dle typu
od 836,84 Kč
OPTICA Závěsné svítidlo, základna kov, povrch nikl mat, difuzor sklo opál, pro žárovku 2x60W, E27, 230V, IP20, rozměry dle typu, lankový závěs l=1100mm lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
OPTICA
Závěsné svítidlo, základna kov, povrch nikl mat, difuzor sklo opál, pro žárovku 2x60W, E27, 230V, IP20, rozměry dle typu, lankový závěs l=1100mm lze zkrátit
od 1 446,92 Kč
BRADFORD Závěsné svítidlo, vzhled lucerna, základna kov, povrch černá, stínítko sklo číré, pro žárovku 1x60W, E27 A60, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=140mm, h=1100mm, lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
BRADFORD
Závěsné svítidlo, vzhled lucerna, základna kov, povrch černá, stínítko sklo číré, pro žárovku 1x60W, E27 A60, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=140mm, h=1100mm, lze zkrátit
od 1 537,91 Kč
TARBES Závěsné svítidlo, základna plast, barva černá, drátěná kostra, barva černá, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, zař.tř.2, d=175mm, závěsný kabel h=1100mm, lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
TARBES
Závěsné svítidlo, základna plast, barva černá, drátěná kostra, barva černá, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, zař.tř.2, d=175mm, závěsný kabel h=1100mm, lze zkrátit
490,53 Kč
STOCKBURY Závěsné svítidlo, těleso kov, povrch hnědá antická imitace opotřebení, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, zař.tř.2, stínítko d=360mm, splétaný závěsný kabel h=1100mm, lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
STOCKBURY
Závěsné svítidlo, těleso kov, povrch hnědá antická imitace opotřebení, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, zař.tř.2, stínítko d=360mm, splétaný závěsný kabel h=1100mm, lze zkrátit
1 992,87 Kč
TRURO Závěsné svítidlo lustr, těleso kov, povrch vnější antická stříbrná, antická měděná, vnitřní bílá, imitace opotřebení, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.2, rozměry d=155mm, vč závěsu l=1100mm lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
TRURO
Závěsné svítidlo lustr, těleso kov, povrch vnější antická stříbrná, antická měděná, vnitřní bílá, imitace opotřebení, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.2, rozměry d=155mm, vč závěsu l=1100mm lze zkrátit
991,84 Kč
NAMERTO PENDANT 1X60W E27 Závěsné svítidlo, základna kov, stínítko kov, povrch lak černá mat, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=180mm, vč. závěsného kabelu s textilním úpletem l=1150mm, lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
NAMERTO PENDANT 1X60W E27
Závěsné svítidlo, základna kov, stínítko kov, povrch lak černá mat, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=180mm, vč. závěsného kabelu s textilním úpletem l=1150mm, lze zkrátit
889,11 Kč
CARPITO 60W E27 MALÁ Závěsné svítidlo, základna kov, povrch nikl mat, kryt textil opál, černý, hnědý, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1, d=400mm, závěsné lanko l=1500mm, lze zkrátit.
SKLADEM
Hodnocení
CARPITO 60W E27 MALÁ
Závěsné svítidlo, základna kov, povrch nikl mat, kryt textil opál, černý, hnědý, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1, d=400mm, závěsné lanko l=1500mm, lze zkrátit.
od 2 378,98 Kč
LIPON Závěsný kabel s objímkou BÍLÁ/BRONZ Závěsný kabel s objímkou, těleso plast, povrch bílá/bronz pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry závěsný kabel transparentní h=800mm, lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
LIPON Závěsný kabel s objímkou BÍLÁ/BRONZ
Závěsný kabel s objímkou, těleso plast, povrch bílá/bronz pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry závěsný kabel transparentní h=800mm, lze zkrátit
od 144,96 Kč
NIION 1X60W E27 Závěsný kabel s objímkou, těleso silikon, povrch černá/žlutá/červená/zelená, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=80mm, včetně závěsného kabelu s textilním úpletem h=1500mm, lze zkrátit
SKLADEM
Hodnocení
NIION 1X60W E27
Závěsný kabel s objímkou, těleso silikon, povrch černá/žlutá/červená/zelená, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=80mm, včetně závěsného kabelu s textilním úpletem h=1500mm, lze zkrátit
298,99 Kč
BILL PENDANT 1X60W E27 Závěsný kabel s objímkou, těleso kov/plast černá, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.2, rozměry 119x65mm, vč. závěsného kabelu s textilním úpletem 3000mm, lze zkrátit
Třída 2
SKLADEM
Hodnocení
BILL PENDANT 1X60W E27
Závěsný kabel s objímkou, těleso kov/plast černá, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.2, rozměry 119x65mm, vč. závěsného kabelu s textilním úpletem 3000mm, lze zkrátit
592,66 Kč
EDISON YEAR 60W E27 závěsná Retro závěsné svítidlo, těleso kov, povrch mosaz imitace opotřebení, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, objímka d=55mm, h=90mm, kabel textilní úplet černý, l=1500mm, lze zkrátit, BEZ žárovky
SKLADEM
Hodnocení
EDISON YEAR 60W E27 závěsná
Retro závěsné svítidlo, těleso kov, povrch mosaz imitace opotřebení, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, objímka d=55mm, h=90mm, kabel textilní úplet černý, l=1500mm, lze zkrátit, BEZ žárovky
1 412,92 Kč
SUPENSION 1X15W E27 Závěsný kabel s objímkou, stropní krytka a objímka plast, kabel s textilním úpletem, barva černá, nebo bílá, pro žárovku 15W, E27, 230V, IP20, l=2000mm, lze zkrátit, pouze závěs stínítko SAMOSTATNĚ
SKLADEM
Hodnocení
SUPENSION 1X15W E27
Závěsný kabel s objímkou, stropní krytka a objímka plast, kabel s textilním úpletem, barva černá, nebo bílá, pro žárovku 15W, E27, 230V, IP20, l=2000mm, lze zkrátit, pouze závěs stínítko SAMOSTATNĚ
od 481,94 Kč