Jak vybrat osvětlení dětského a studentského pokoje? Rady, tipy, návod.

26. 07. 2022


Stropní svítidla do dětského pokoje - eShop

Stropní svítidla na dálkové ovládání do dětského pokoje - eShop

Stolní lampy do dětského pokoje - eShop

 

Děti hrající si v dětském pokoji


..Talent či dovednosti našich potomků se často probudí v soukromí dětského pokoje, na nejrůznější činnosti je ale potřeba si posvítit..

 

 

Rodiče se na nás často ptají: Jaké je vhodné světlo do dětského pokoje? a co bychom jim doporučili. A my vždy radíme, aby se nenechali ovlivnit módní vlnou nějaké pohádkové bytosti, ale především řešili, zdali je svítidlo bezpečné a dostatečně výkonné. Určitě typ svítidla závisí i na velikosti pokoje, výšce stropu a barevném řešení, v případě tmavších a sytějších barev je potřeba více světla. A co je úplně nejdůležitější – v dětském pokoji musí být více světel. Kromě centrálního svítidla i lampičky na stůl a u postele. Vždyť v dětském pokoji probíhá mnoho činností a osvětlení to musí reflektovat.

děti si hrají v dětském pokojidítě vytváří robota v dětském pokoji

děti cvičí v dětském pokoji

 

Jaké parametry by světlo do dětského pokoje mělo mít?


Jaký výkon osvětlení v dětském pokoji?

Nejčastěji se setkáváme s otázkou: Jak silné světlo do dětského pokoje zvolit? Pro osvětlení v domácnostech norma hladiny osvětlení pro jakékoliv prostory přímo nestanovuje, přesto ale radíme se orientačně řídit normou ČSN EN 126464-1, Tabulka 5.6 – Školská a výchovná zařízení. Ta stanovuje pro prostory, jako je dětský pokoj, herna, ruční práce, učebny, minimální hladiny osvětlenosti 300 lx. 

To je přibližně 9W LED žárovka (holá, bez krytu svítidla) na 1 m2 při výšce instalace žárovky cca 2,5 m nad podlahou. Pokud tedy máte například pokoj rozměru 4 × 4 m = 16 m2, pak celkový příkon stropního osvětlení dětského pokoje by měl být alespoň 144 W. K hladině 300 lx je třeba uvést, že střední hladinu osvětlenosti 300 lx je třeba považovat za tzv. „hygienické minimum“ a nikoli komfort. Děti a mládež ale mají zrak velmi dobrý a s těmito hladinami se většinou spokojí.

Více světla v dětském pokoji nevadí

Pro osvětlení dětského pokoje, kde děti mají zrakové obtíže, určitě doporučujeme hladinu osvětlení 500 lx a bezproblémově i 1000 lx. Ve venkovních prostorách i při zatažené obloze jsou běžně hladiny osvětlení 20 000 až 40 000 lx a oslnění při takových situacích nepociťujeme. Teprve při slunečném dni, kdy hladina světla dosáhne 60 000 lx, pociťujeme při čtení oslnění. Lidské oko se proto s hladinami osvětlení nejen 1000 lx ale i 10 000 lx velice flexibilně vyrovná.

Jen výkonná lampa v dětském pokoji nestačí

Mnohem horší je případ, kdy je světla nedostatek. Podceňování hladin osvětlení bývá nejčastější chybou nejen při řešení osvětlení do dětského pokoje. Lze namítnout, že dostatečnou hladinu osvětlení lze vyřešit pomocí výkonné stolní lampy. Jde to, avšak dětský pokoj je v celé ploše prostor srovnatelný s kancelářemi a rodiče by se pravděpodobně také nespokojili s obdobným řešením nedostatečného osvětlení na svém pracovišti pomocí stolní lampy.

Jakou vybrat barvu - teplotu světla v dětském pokoji?

Napsat, jaká barva správně teplota světla je do dětského pokoje ta nejlepší, jednoznačně nejde. Pro hraní, ruční práce a studium doporučujeme neutrální 4000 K, která podporuje lidskou aktivitu. Pro odpočinek a mimopracovní čas se zase více hodí teplé bílé světlo s menším počtem kelvinů, které více uklidňuje. 


Barvy světla - teplá, neutrální, denní

 

Index podání barev v dětském pokoji

Pro dětský pokoj výše zmíněná norma stanovuje index podání barev minimálně Ra 80, což v současnosti bezproblémově splňuje naprostá většina svítidel pro interiér. Jak upřesňuje Eugen Maletič, který se světlu a architektuře dlouhodobě věnuje, index rozlišuje hodnotu Ra od 0 do 100. „Při hodnotě 100 člověk dokáže výborně rozlišovat jednotlivé barvy, snižováním jeho hodnoty začnou barvy splývat.


ZAJÍMAVOST: Pro co nejlepší prostředí k učení a tvůrčí činnosti je žádoucí měnit  barevnost dětského pokoje. U začínajících školáků je pro udržení pozornosti vhodná barva oranžová, na starší děti působí velmi dobře odstíny barvy zelené. Dospívající ocení barvy studenější, především světle modrou.


 

Na co při plánování osvětlení dětského pokoje nezapomenout? Na bezpečnost

Nejen na obrazovkách počítačů, tabletů nebo herních konzolí se dětský pokoj přece jen občas stává válečnou zónou a vzduchem létá ledasco.


holčička skákající na posteli v dětském pokoji


Proto by stropní svítidla do dětského pokoje měla být vyrobená z plastu (a ne snadněji rozbitného skla) a také by neměla příliš vyčnívat do prostoru. Vhodná jsou tedy přisazená nebo vestavná svítidla. 


instalace dětského stropního osvětlení

 

 


Především u malých dětí na nočním stolku doporučujeme stolní lampy vyrobené z plastu a uzavřené tak, aby dítě při běžné manipulaci nebo převrácení nemělo přístup ke světelnému zdroji, kde po vyšroubování žárovky vznikne přístup k tzv. „živým“ částem pod napětím a může dojít k úrazu elektrickým proudem.

 

Je lepší svítidlo na žárovku, nebo LED? Rady, tipy, návod.

Vybírat svítidla pro žárovku E27, nebo LED?

 

Možnosti a příklady svítidel do dětského pokoje

 

Nejčastěji se v dětském pokoji používají stropní přisazená a podhledová svítidla

Stropní svítidla do dětského pokoje s plastovým stínítkem.

Stropní svítidla s plastovým difuzorem - stínítkem do dětského pokoje

 

Závěsná svítidla a lustry v dětském pokoji.

Lustr do dětského pokoje lze doporučit v případech vysokého stropu, například nad 3,2 m.

Závěsná LED svítidla do dětského pokoje s příkonem nejméně 30W

1. Jaké vybrat celkové osvětlení dětského pokoje?

Jako velmi dobré východisko pro řešení osvětlení dětského pokoje, které splňuje řadu jmenovaných požadavků, se jeví tzv. chytrá svítidla. Ta mají většinou poměrně slušný výkon až 100 W LED a především si pomocí dálkového ovladače můžete světlo stmívat a nastavovat jeho teplotu – většinou v rozsahu teplá 3000 K přes neutrální 4000 K po denní 6000 K. Chytrá svítidla jsou tedy vhodná pro studium, hraní i poklidnou večerní atmosféru.


chytré osvětlení - barva světla

chytré osvětlení - ukázka barvy světla


Výkonným stropním svítidlem s plastovým krytem v dětském pokoji nic nepokazíte.


Výkonné stropní světla s plastovým krytem

Potřebnou hladinu osvětlení, lze dosáhnout výkonnými stropními svítidly na dálkové ovládání, která jsou stmívatelná  a mají možnost nastavení CCT teploty světla, která lze instalovat bez úpravy klasické elektroinstalace pro stmívání.

Stmívatelná stropní svítidla na dálkové ovládání s nastavením teploty světla.

Stropní svítidla do dětského pokoje na dálkové ovládání


Podle velikosti dětského pokoje doporučujeme světlo rozložit do plochy pomocí více stropních svítidel.


více svítidel v dětském pokoji


Na obrázku níže vidíte plošné osvětlení dětského pokoje prostřednictvím energeticky úsporných LED panelů.


Úsporné LED panely v dětském pokoji

 

LED panely do dětského pokoje patří

LED panely do dětského pokoje

 

Jak vybrat LED panel? Rady a tipy, návod.

Osvětlení firemní kanceláře návod rady tipy

 

Pěkné je nepřímé osvětlení 

Na následující fotce vidíte osvětlení dětského pokoje realizované pomocí podhledových světel a měkkého nepřímého osvětlení instalovaného v sádrokartonové kapse. LED pásky ukryté ve stropní kapse jsou vhodné pro pracovní osvětlení i pro uvolněnou večerní atmosféru.


Bodovky do dětského pokoje


Další ukázka řešení osvětlení dětského pokoje pomocí centrálního svítidla a nepřímého světla v sádrokartonové kapse.


nepřímé centrální světlo v dětském pokoji


A opět efektní nepřímé osvětlení vytvořené LED pásky.


LED pásky v dětském pokoji

 

Nepřímé osvětlení realizujeme pomocí LED pásků instalovaných v sádrokartonové kapse

LED pásky

 

Hliníkové LED profily zajisí snadnou montáž LED pásků a jejich chlazení. Pro instalaci LED pásků do sádrokartonové kapsy, se hodí hliníkové LED profily se sklonem

Hliníkové LED profily pro LED pásky

 

LED pásky - jak na výběr, instalaci a zapojení? Rady, tipy, návod.

Montáž LED pásků návod

 

Svítidla s dětskými motivy

V nabídce výrobců je velké množství svítidel s různými dětskými motivy nebo hračkami. Nevýhodou naprosté většiny svítidel s dětskými motivy je, že jsou určena pro LED žárovku, která nemá potřebný výkon pro dostatečné osvětlení dětského pokoje.


svítidlo ve tvaru vrtulníku


Pro zajištění dostatečného osvětlení dětského pokoje je potřeba instalovat více svítidel.


více svítidel s kosmonauty


Vtipnou možností je ozdobení závěsných svítidel nejen v dětském pokoji, ale třeba v kuchyni, figurkami zvířátek, pohádkových či seriálových hrdinů vytvořených třeba formou 3D tisku.


závěsná světla s veverkami


TIP: V nabídce e-shopu e-light.cz nenajdete svítidla s obrázky, protože z našeho pohledu moc nesvítí a jde spíše o dekoraci. Proto našim zákazníkům radíme koupit nadčasové svítidlo a to doplnit dětskými průsvitnými nálepkami. Snadno pak Křemílka nahradíte třeba Batmanem bez nutnosti výměny světla.


 

2. Osvětlení psacího stolu


osvětlení dětského psacího stolu


Dětská stolní lampa pro osvětlení psacího stolu by měla být výkonná, ideálně se dvěma rameny tak, aby z jednoho místa lampa obsáhla celou plochu psacího stolu.

 

Stolní lampy se dvěma rameny.

Stolní lampy se dvěma rameny do dětského pokoje

 

Dále je důležité, aby lampa byla stabilní, doporučit lze stolní lampu se svěrkou, která se přichytí k desce stolu a nepřevrhne se.


stolní lampa s dvěma rameny

 

Stolní lampy s úchytem k desce stolu pomocí svěrky.

Stolní lampy s úchytem k desce stolu pomocí svěrky do dětského pokohe


V současnosti jsou k dispozici stolní lampy s možností stmívání nebo nastavení teploty světla (označované CCT). Lampy s nastavením teploty světla jsou vhodné jak pro studium a čtení, tak pro nastavení večerní atmosféry, někdy navíc s možností nabíjení mobilního telefonu či s hodinami.

 

Stolní lampy s možností CCT - nastavení teploty světla.

Stmívatelné stolní lampy do dětského pokoje a možností nastavení teploty světla CCT


Je-li psací stůl velký, pak pro zajištění dobré osvětlenosti se mohou použít i dvě stolní lampy.


Pro osvětlení psacího stolu v dětském pokoji jdou využít rovněž nástěnné lampy s ramenem, které se mohou umístit i u postele. Pozor však, aby lampička nezasahovala do prostoru pro spaní.


dětská nástěnná lampa s ramenem

 

Nástěnné lampy s ramenem

Nástěnné lampy s ramenem do dětského pokoje


Potřebujete-li opravdu výkonné osvětlení psacího stolu v dětském pokoji, pak lze použít stojací kancelářské lampy. Obecně ale stojací lampy do pokojíčků moc vhodné nejsou, protože děti mohou o kabel zakopnout nebo lampu převrhnout.

 

Stojací kancelářské lampy zajistí kvalitní výkonné osvětlení psacího stolu

Další nabídka kancelářských stojacích lamp

 

Jak vybrat stolní lampu pro školáka nebo studenta?

Stmívatelné LED žárovky

 

3. Osvětlení k dětské posteli

K posteli můžete využít nejen stolní lampičku, ale i dětské světlo na zeď, ideálně když má ohebný krk, aby šel měnit směr svícení.


nástěnné osvětlení dětské postýlky

nástěnné světlo k dětské postýlce

 

Osvětlení k posteli

Svítidla k posteli do dětského pokoje

 

4. Noční osvětlení do dětského pokoje

Děti často používají počítač nebo telefon v úplné tmě, což není dobře. Pro snížení kontrastu a tím namáhání zraku mezi tmou a jasem obrazovky určitě doporučujeme, aby v místnosti svítilo nějaké ambientní osvětlení.


dětské noční osvětlení


Také pro usínání malých dětí se v dětském pokoji používá noční osvětlení. K tomuto účelu je například možné použít noční světlo do zásuvky 230 V.


Dětské noční světlo do zásuvky

 

Noční světlo do zásuvky 230V může být umístěno na chodbě

Noční orientační světla do zásuvky 230V


Vzhledem k nenechavým malým ručičkám je ale vhodnější zvolit orientační LED svítidlo na baterie. Děti si ho tak mohou přesouvat, kam chtějí, a použijí je třeba i v noci, když si potřebují dojít na záchod.


noční světlo na baterie

 

Jak dětský pokoj ještě světelně oživit?

Víme, že při výběru osvětlení do dětského pokoje hraje podstatnou roli věk dítěte, a tak ještě přidáváme pár tipů:

Osvětlení pro kojence

Ti nejmenší velkou část dne leží na zádech, takže rozsvícení stropního osvětlení je nepříjemně oslňuje. Proto je lepší nejprve rozsvítit tlumené nepřímé neoslňující osvětlení, například lampu s kloboukem nebo dětské nástěnné světlo.


unavené miminko


Praktické mohou být rovněž LED pásky (ideálně stmívatelné) instalované do poliček. Oceníte je, když například v noci potřebujete kojence přebalit. Samozřejmě u kojenců a batolat dvojnásob platí, že svítidla i další elektrické spotřebiče musí být mimo jejich dosah, aby nedošlo k úrazu elektrickým proudem. A pozor u kojenců nedávejte rozptýlení (například v podobě světýlka) na stěnu za přebalovák, pokud má dítě stěnu za hlavou. V takovém případě nutíte dítě do velkého záklonu, což je z hlediska správného vývoje špatně.

Osvětlení pro školáky

Motivovat ke zvídavosti můžete i přes osvětlení. Dekorativní a zároveň poučnou funkci mají globusy, které se dají rozsvítit.


dětské osvětlení - svítící glóbus

 

Osvětlení pro teenagery

V dnešní době už asi každý dospívající má v pokoji počítač, a protože pro oči není dobré přecházet z prosvětleného monitoru do okolní tmy, je vhodné mít, jak už jsme zmínili, vždy zapnuté nějaké světlo (stropní, lampičku) a řešením může být také nasvětlení prostor za monitorem. Jednoduše se na zadní stranu monitoru nebo na pracovní stůl přilepí LED pásek. Dokonce už existují i takové, které mají napájení z USB portu počítače. A moderních vychytávek je na trhu více. Některé typy tzv. chytrých svítidel jsou opatřeny Bluetooth reproduktorem nebo existují stolní lampy s lupou.


Osvětlení monitoru LED pásky

 

Jaké osvětlení do dětského pokoje raději neumisťovat?

Už jsme zmínili, že na prvním místě musí být bezpečnost. Zejména u malých dětí, které pořád někde lezou a skáčou, raději nedávejte stojací lampy. Stejně tak nedoporučujeme používání řetězů vánočního osvětlení k dekoraci různých koutků a domečků a to i když je osvětlení napájeno z napájecího adaptéru.


špatné osvětlení do dětského pokoje - řetězy


Nenašli jste v článku odpovědi na svoje otázky? Potřebujete se k osvětlení dětského pokoje ještě něco zeptat? Obraťte se na nás. Jsme specialisty na osvětlení už od roku 1991. Nefungujeme jen „virtuálně“, ale jsme živí lidé, a tak se můžete objednat do našeho světelného studia. Nepotřebujete-li zrovna po stránce osvětlení nic realizovat, ale znáte někoho, kdo výběr svítidel do dětského pokoje právě řeší, budeme rádi, když mu o nás dáte vědět. 

 A na závěr video: Copak ten náš kluk v tom pokoji celý dny asi dělá?

Prodejna svítidel a světelné studio Brno - Potřebujete poradit s návrhem osvětlení dětského pokoje? Neváhejte nás kontaktovat telefonem, emailem, nebo navštivte naši prodejnu svítidel v Brně. Rádi vám sestavíme řešení na míru.

Jak na osvětlení bazénu?

Stropní svítidla jsou základem osvětlení dětského pokoje


CELLE LED 40W Stropní, nebo závěsné svítidlo, těleso hliníkový profil, povrch černá, nebo bílá, LED 40W, 4000lm, teplá 3000K, nebo neutrální, vyzař. úhel 34°, UGR<19, Ra80, 230V, IP20, 1288x35x70mm, vč. lank. závěsu 1200mm, lze zkrátit
UGR<19
SKLADEM
Hodnocení
CELLE LED 40W
Stropní, nebo závěsné svítidlo, těleso hliníkový profil, povrch černá, nebo bílá, LED 40W, 4000lm, teplá 3000K, nebo neutrální, vyzař. úhel 34°, UGR<19, Ra80, 230V, IP20, 1288x35x70mm, vč. lank. závěsu 1200mm, lze zkrátit
od 2 664,06 Kč
WOODS SQ, 40W, CCT Stropní svítidlo, rámeček dřevo světlé, difuzor plast opál, LED 40W, 3000lm, dálkovým ovladačem stmívatelné, CCT nast teplota teplá 3000K, - denní 6400K, Ra80, 230V, IP20, rozměry 450x450x75mm
CCT - nastavitelná teplota světla
Dálkový ovladač součástí
Stmívání
SKLADEM
Hodnocení
WOODS SQ, 40W, CCT
Stropní svítidlo, rámeček dřevo světlé, difuzor plast opál, LED 40W, 3000lm, dálkovým ovladačem stmívatelné, CCT nast teplota teplá 3000K, - denní 6400K, Ra80, 230V, IP20, rozměry 450x450x75mm
1 640,64 Kč
HELA R CCT smart Stropní svítidlo, těleso kov, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 24W, nebo 36W, ovl, smart telefon Tuya, WiFi, stmív, nast teplota CCT teplá 3000K - denní 6500K, 230V, IP20, rozměry dle typu
Amazon Alexa
CCT - nastavitelná teplota světla
Google Assistant
Ovládání telefonem
Smart Life - ovládání Tuya aplikace pro chytré telefony
Stmívání
Tuya - Smart chytrý systém pro ovládání internetu věcí
WiFi
SKLADEM
Hodnocení
HELA R CCT smart
Stropní svítidlo, těleso kov, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 24W, nebo 36W, ovl, smart telefon Tuya, WiFi, stmív, nast teplota CCT teplá 3000K - denní 6500K, 230V, IP20, rozměry dle typu
od 658,72 Kč
CELLE COMBI 40W, UGR<19 Stropní, nebo závěsné svítidlo, těleso hliníkový profil, černá / bílá, LED 40W, 4000lm, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, vyzař úh 34°, UGR<19, Ra80, 230V, IP40, 1288x35x70mm, vč. lank. závěsu 1200mm, lze zkrátit
UGR<19
SKLADEM
Hodnocení
CELLE COMBI 40W, UGR<19
Stropní, nebo závěsné svítidlo, těleso hliníkový profil, černá / bílá, LED 40W, 4000lm, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, vyzař úh 34°, UGR<19, Ra80, 230V, IP40, 1288x35x70mm, vč. lank. závěsu 1200mm, lze zkrátit
od 2 841,44 Kč
SORELLI LED 40W Stropní svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 40W, 3200lm, neutrální 4000K, Ra80, 230V, IP20, rozměry 595x595x25mm
SKLADEM
Hodnocení
SORELLI LED 40W
Stropní svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 40W, 3200lm, neutrální 4000K, Ra80, 230V, IP20, rozměry 595x595x25mm
1 156,28 Kč
QEL SQ Stropní, přisazené, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=24mm
SKLADEM
Hodnocení
QEL SQ
Stropní, přisazené, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=24mm
od 524,90 Kč
QEL R Stropní, přisazené, kruhové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry průměr dle typu, h=24mm
SKLADEM
Hodnocení
QEL R
Stropní, přisazené, kruhové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry průměr dle typu, h=24mm
od 524,90 Kč
ROTOR GU10 1X35W VÁLEC Stropní, přisazené, bodové svítidlo, těleso hliník, povrch vnější bílá, vnitřní bílá/černá, pro žárovku 1x35W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=75mm, h=135mm
SKLADEM
Hodnocení
ROTOR GU10 1X35W VÁLEC
Stropní, přisazené, bodové svítidlo, těleso hliník, povrch vnější bílá, vnitřní bílá/černá, pro žárovku 1x35W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=75mm, h=135mm
od 605,00 Kč
DUOMO 3IN1 LED 12W, 18W, 24W, CCT Stropní přisazené svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 12W, 18W, 24W, CCT přepínatelná teplota teplá 3000K, neutrální 4000K, denní 6400K, 230V, IP20, rozměry dle typu.
CCT - nastavitelná teplota světla
SKLADEM
Hodnocení
DUOMO 3IN1 LED 12W, 18W, 24W, CCT
Stropní přisazené svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 12W, 18W, 24W, CCT přepínatelná teplota teplá 3000K, neutrální 4000K, denní 6400K, 230V, IP20, rozměry dle typu.
695,27 Kč
DISKUN Svítidlo přisazené kruhové svítidlo, těleso kov, povrch nikl mat/chrom/černá, difuzor sklo opál, pro žárovku 1x60W/2x60W/3x60W, E27, 230V, do koupelny IP44,  .tř.1, rozměry dle typu.
Do koupelny
SKLADEM
Hodnocení
DISKUN
Svítidlo přisazené kruhové svítidlo, těleso kov, povrch nikl mat/chrom/černá, difuzor sklo opál, pro žárovku 1x60W/2x60W/3x60W, E27, 230V, do koupelny IP44, .tř.1, rozměry dle typu.
od 836,35 Kč
CORIANA LED 10W/30W Stropní, přisazené svítidlo, těleso kov, povrch bílá/černá/zlatá perleťová, difuzor plast opál, LED 10W/30W, 600lm/2400lm, teplá 3000K, 230V, Ra80, IP20, tř.2, rozměry dle typu
SKLADEM
Hodnocení
CORIANA LED 10W/30W
Stropní, přisazené svítidlo, těleso kov, povrch bílá/černá/zlatá perleťová, difuzor plast opál, LED 10W/30W, 600lm/2400lm, teplá 3000K, 230V, Ra80, IP20, tř.2, rozměry dle typu
od 1 300,27 Kč
TOREN R LED 5W/10W/20W/50W Stropní, přisazené svítidlo, základna hliník, povrch bílá/černá, difuzor akryl plast opál, LED 5W/10W/20W/50W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, 230V, IP20, tř.1, rozměry průmer dle typu, h=55mm
SKLADEM
Hodnocení
TOREN R LED 5W/10W/20W/50W
Stropní, přisazené svítidlo, základna hliník, povrch bílá/černá, difuzor akryl plast opál, LED 5W/10W/20W/50W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, 230V, IP20, tř.1, rozměry průmer dle typu, h=55mm
od 673,73 Kč
XTV LED 16W 32W čtvercové Stropní přisazené svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 16W, 32W, teplá 3000K, neutrální 4000K, Ra80, 230V, IP20, rozměry dle typu
SKLADEM
Hodnocení
XTV LED 16W 32W čtvercové
Stropní přisazené svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 16W, 32W, teplá 3000K, neutrální 4000K, Ra80, 230V, IP20, rozměry dle typu
244,90 Kč
TORTEN GU10 1X35W HRANOL Stropní, přisazené, bodové, čtvercové svítidlo, základna kov, povrch vnější bílá, vnitřní černá, pro žárovku 1x35W, GU10, 230V, IP20, tř.1, rozměry 76x76x110mm
SKLADEM
Hodnocení
TORTEN GU10 1X35W HRANOL
Stropní, přisazené, bodové, čtvercové svítidlo, základna kov, povrch vnější bílá, vnitřní černá, pro žárovku 1x35W, GU10, 230V, IP20, tř.1, rozměry 76x76x110mm
949,97 Kč
RESLA CEILING 1X60W E27 Stropní svítidlo, těleso keramika, povrch bílá lesk/černá lesk, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=75mm h=60mm
SKLADEM
Hodnocení
RESLA CEILING 1X60W E27
Stropní svítidlo, těleso keramika, povrch bílá lesk/černá lesk, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=75mm h=60mm
od 716,93 Kč
MSP 3IN1 SQ přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K Stropní přisazené svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT přepínatelná teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, do koupelny IP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
CCT - nastavitelná teplota světla
Do koupelny
SKLADEM
Hodnocení
MSP 3IN1 SQ přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K
Stropní přisazené svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT přepínatelná teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, do koupelny IP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
od 278,91 Kč
PILLAR 1X35W GU10 Stropní, přisazené, bodové svítidlo, výklopný světelný zdroj +-20°, těleso kov, povrch černá+ hliník šedostříbrná, nebo bílá + hliník šedostříbrná, pro žárovku 1x35W, GU10 ES50, 230V, IP20, symb"F", 120x103x103mm
SKLADEM
Hodnocení
PILLAR 1X35W GU10
Stropní, přisazené, bodové svítidlo, výklopný světelný zdroj +-20°, těleso kov, povrch černá+ hliník šedostříbrná, nebo bílá + hliník šedostříbrná, pro žárovku 1x35W, GU10 ES50, 230V, IP20, symb"F", 120x103x103mm
od 1 704,65 Kč
GRAHMS 35W, GU10 Stropní bodové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá mat/černá mat, reflektor bílá/zlatá/černá, pro žárovku 1x35W, GU10, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=80mm, h=105mm.
SKLADEM
Hodnocení
GRAHMS 35W, GU10
Stropní bodové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá mat/černá mat, reflektor bílá/zlatá/černá, pro žárovku 1x35W, GU10, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=80mm, h=105mm.
od 607,42 Kč
GYMIN 1X42W E27 Stropní svítidlo, nastavitelný směr svícení, základna kov, stínítko kov, povrch mosaz antická zašlá, pro žárovku 1X42W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=225mm h=170mm
SKLADEM
Hodnocení
GYMIN 1X42W E27
Stropní svítidlo, nastavitelný směr svícení, základna kov, stínítko kov, povrch mosaz antická zašlá, pro žárovku 1X42W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=225mm h=170mm
1 105,94 Kč
OSCA ČTVERCOVÁ Stropní svítidlo, bodové, sádrové, barva bílá, pro žárovku 13W, nebo 20W, GU10, nebo E27, 230V, IP20, rozměry dle typu svítidla.
SKLADEM
Hodnocení
OSCA ČTVERCOVÁ
Stropní svítidlo, bodové, sádrové, barva bílá, pro žárovku 13W, nebo 20W, GU10, nebo E27, 230V, IP20, rozměry dle typu svítidla.
3 495,69 Kč