Jak vybrat osvětlení do chodby a předsíně? Rady, tipy, návod.

22. 09. 2021


Svítidla na chodbu - eShop

Svítidla s čidlem - eShop

Pohybová čidla - eShop

Podhledová svítidla - eShop

Nástěnná svítidla - eShop

Orientační osvětlení na chodbu a na schodiště - eShop

 

Osvětlení chodby úvodní fotka


Řešíte, jaké světlo použít do chodby nebo do předsíně? Pro osvětlení chodby a předsíně, se nejčastějí používají stropní svítidla a podhledové bodovky, zajímavě vypadají také nástěnná svítidla svítící nahoru i dolů. Vhodné je rovněž nainstalovat orientační osvětlení, které oceníte při pohybu v noci.

Jakou barvu světla do chodby a předsíně použít? Barvu světla v chodbě a předsíni doporučujeme teplou bílou (2700–3000 K).

 

 

Důležitost osvětlení chodby

Předsíň nebo chodba v rodinném domu či bytu je ústřední komunikační prostor domácnosti a často to první, co vaši hosté mají možnost z vašeho bydlení vidět a už na tomto místě si utvoří názor na pojetí a kvalitu vašeho bydlení. Vzhledem k tomu, že chodba je většinou vedena vnitřní částí domu, umělé osvětlení chodby sehrává důležitou roli i ve dne.

I když je chodba třeba nezařízená, osvětlení by nemělo působit ponuře. Proto doporučujeme použít teplé bílé světlo s teplotou 2700 až 3000 K, které navozuje příjemné pocity.

 

Jaký výkon pro osvětlení chodby zvolit?

I když hladiny osvětlení dle ČSN EN 12464-1 nejsou pro domácnosti závazné, pak pro orientaci v komerčních prostorách, jako jsou kancelářské a výrobní budovy, je stanovena hladina osvětlení chodby (dle ČSN EN 12464-1, článek 5.3) na 50 lx a index podání barev Ra20.

Zjednodušeně lze napsat, že v případě LED osvětlení hladina 50 lx představuje cca 1 W/m2 plochy chodby s účinností světelného zdroje cca 100 lm/W, při výšce stropu cca 2,6 m nad úrovní podlahy, což většina řešení osvětlení domácnosti obvykle splňuje. Tedy pro chodbu o rozměru cca 4 × 4 m = 16 m2 postačí stropní svítidlo s výkonem LED cca 16 W.

 

Jaká jsou vhodná svítidla pro hlavní osvětlení chodby?


1. Plošně svítící osvětlení na chodbu

Plošně svítící osvětlení realizované pomocí stropních svítidel s difuzory, LED panely nebo všesměrově svítícími lustry navozuje pocit jistoty a bezpečí. Je vhodné zejména pro bydlení starších lidí, lidi s horším zrakem, pohybovými obtížemi a podobně. Plošné osvětlení doporučujeme také pro velké chodby s vysokými stropy a vstupní prostory velkých domů. Pro osvětlení chodby v rodinném domu, nebo bytu, většinou postačí stroní svítidla s příkonem cca 12W.


plošně svítící osvětlení chodby

 

Stropní svítidla jsou nejpoužívanějším druhem osvětlení chodby:

Stropní svítidla

 

Oblíbené jsou pro plošné osvětlení chodby LED panely

LED panely na chodbu

 

Jak vybrat LED panel? Rady a tipy, návod.

Osvětlení firemní kanceláře návod rady tipy

 


plochá stropní led svítidla do chodby

 

V místech, kde jsou šatní skříně až je stropu, lze použít plochá stropní LED svítidla.

Plochá stropní svítidla na chodbu

 

Je lepší svítidlo na žárovku, nebo LED? Rady, tipy, návod.

Vybírat svítidla pro žárovku E27, nebo LED?

 


závěsné osvětlení chodby

 

Osvětlení chodby s vysokými stropy lze řešit pomocí závěsných svítidel a lustrů.

Závěsná svítidla a lustry na chodbu

 

2. Jaké bodovky pro osvětlení chodby?

Bodové osvětlení ve srovnání s plošným snáze navozuje útulnost a intimitu. Proto je vhodné především pro moderní bydlení a mladé domácnosti. K jeho realizaci se v případě sádrokartonových stropů používají stropní vestavná bodová svítidla. Většinou postačí bodovky s výkonem LED cca 5 W rozmístěné ve vzdálenosti zhruba 1 m.


bodové osvětlení chodby

 

Podhledová bodová svítidla použijeme pokud má chodba sádrokartonový strop

Podhledová svítidla na chodbu

 

Jestliže potřebujeme osvětlení nasměrovat třeba na obrazy, lze chodbu osvětlit bodovými svítidly, nebo lištovým kolejnicovým systémem

 

Bodová svítidla pro osvětlení chodby

Stropní a nástěnná bodová světla na chodbu

 

Pokud je chodba dlouhá,  elektroinstalace nemá dostatek napájecích kabelů pro potřebný počet svítidel, pak jsou vhodnou možností svítidla osazená do napájecí lišty. Pro osvětlení chodby stačí jeden napájecí vývod a ostatní je vyřešeno v napájecí liště. Pokud je lišta více okruhová, pak jeden okruh lze zvolit pro běžné osvětlení a druhý pro noční orientační světlo

Chodba může plnit funkci galerie, kde bodové osvětlení instalované v napájecím lištovém systému celý dojem podpoří.

 

Svítidla do lištového kolejnicového systému

Svítidla do lišty na chodbu

 

Jaká svítidla do koupelny? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Návod jak vybrat světla do koupelny?

 

3. Jaké nepřímé osvětlení pro osvětlení chodby?

Nepřímé osvětlení je běžně využívané v obývacím pokoji nebo ložnici, ale můžete ho zvolit i na chodbě či předsíni. Nejčastěji bývá realizované pomocí LED pásků, které jsou skryté v sádrokartonové kapse, případně pomocí nástěnných svítidel. Nepřímé osvětlení působí měkce a útulně.


Nepřímé osvětlení chodby led pásky


Nepřímé osvětlení v sádrokartonových kapsách umožňuje velmi příjemně osvětlit prostor v celé ploše a nepůsobí tak „kancelářsky“ jako použití běžných stropních svítidel.

Pro realizaci nepřímého osvětlení pomocí LED pásků, doporučujeme použít hliníkové profily pro LED pásky se sklonem, který zajistí rovnoměrné osvětlení.

 

Hliníkové LED profily pro LED pásky

Hlliníkové LED profily na chodbu

 

Jaký zvolit příkon LED pásků pro osvětlení chodby?

Je třeba pamatovat na to, že světlo LED pásku, který je instalovaný v sádrokartonové kapse je poměrně dost zatlumeno a  výkon LED pásku který je instalovaný v sádrokartonové kapse, by neměl být podceňován. Vzhledem k tomu, že se jedná o chodbu, kde jsou požadavky na hladinu osvětlení poměrně nenáročné, pak pro orientační osvětlení chodby, postačí říkon LED pásku cca 6-12W na metr délky. Pokud na chodbě bude třeba zrcadlo. pak doporučujeme volit příkon LED pásku cca 12-20W na metr délky.

LED pásky na chodbu

 

LED pásky - jak na výběr, instalaci a zapojení? Rady, tipy, návod.

Montáž LED pásků návod

 

4. Jaká lze doporučit nástěnná svítidla pro osvětlení chodby?

Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete mít chodbu osvětlenou ze stropu, řešením jsou nástěnná svítidla. Doporučujeme taková, která nevystupují do prostoru a produkují nepřímé osvětlení svítící nahoru a dolů. Na osvětlení chodby lze použít i svítidla pro osvětlení obrazů.


nástěnné osvětlení chodby

 

Nástěnná svítidla svítící nahoru a dolů působí příjemně a neoslňují.

Nástěnná svítidla na chodbu svítí nahoru a dolů

 

Pro osvětlení chodby lze použít svítidla pro osvětlení obrazů

Osvětlení obrazů na chodbu


5. Jaké stojací a stolní lampy na chodbě?

Pokud chodba není úzká a poskytuje prostor pro umístění stojací lampy, určitě toto řešení doporučujeme. Rozsvícené dekorativní stojací nebo stolní lampy působí velmi uklidňujícím dojmem a interiér zútulňují. Je ale důležité,  aby ovládání těchto lamp bylo stejné jako v případě ostatních svítidel, t.j. napájení pomocí zásuvek 230 V a ovládání vypínači nebo senzory pohybu. Na toto je potřeba pamatovat již ve fázi přípravy elektroinstalace.

Máme-li na chodbě dostatek místa, nebo vhodné zákoutí, pak kloboukové stojací lampy chodbu zútulní.

Stojací lampy pro osvětlení chodby

Stojací lampy na chodbu

 

Jaká vybrat svítidla pro noční orientační osvětlení?

Když potřebujete jít v noci například na toaletu, je mnohem příjemnější mít rozsvícené tlumené světlo, proto doporučujeme na chodbu instalovat kromě hlavního osvětlení i noční orientační světlo. Může být umístěné u podlahy, na stropě nebo v sádrokartonové kapse.

1. Orientační světla umístěná u podlahy

Noční orientační svítidla instalovaná u podlahy doporučujeme v provedení, kde světlo svítí dolů k zemi, aby se co nejvíce eliminovalo oslnění. Svítidla mohou být rozmístěna buď v pravidelných vzdálenostech, nebo jen na orientačních místech, t.j. u dveří do pokojů, toalety, koupelny, východu, počátku schodiště, odbočení a křížení chodeb a podobně.

Ovládání rozsvícení nočního orientačního osvětlení nejčastěji probíhá pomocí senzoru pohybu. Určitě doporučujeme i možnost trvalého rozsvícení vypínačem instalovaným paralelně k senzoru pohybu. To je výhodné například, když máte návštěvu, nebo jsou děti nemocné či občas trpí nočními můrami. Výkon svítidel pro noční orientační osvětlení stačí cca 1 až 3 W.


orientační osvětlení chodby

 

Noční, orientační osvětlení chodby.

Noční orientační svítidla na chodbu

 

Jak na osvětlení schodiště? Kompletní průvodce, rady a tipy.

Návod jak na osvětlení schodiště?


2. Využití běžného stropního svítidla

Tlumené noční osvětlení je možné vyřešit i pomocí běžného stropního svítidla s možností stmívání, který je napojen na systém řízení budov. Rozsvěcení je řízeno kombinací senzorů pohybu zachycujících pohyb lidí na chodbě a spínacích hodin. Ve večerním režimu od soumraku do například 23:00 hod se světlo automaticky rozsvítí na 100 %. V nočním režimu v čase od 23:00 hod do rozednění se pak rozsvítí na nižší hodnotu, například 20 %. Použitím běžného nástěnného vypínače dojde k plnému rozsvícení na 100 %. Podle požadované funkce se toto osvětlení po nastaveném čase, například po třech minutách, automaticky vrátí do nočního režimu, takže po zaznamenání pohybu na chodbě se opět rozsvítí jen na 20 %.

3. Noční a dekorativní osvětlení v sádrokartonových kapsách

Především v případě realizace sádrokartonových stropů lze velice jednoduše a nápaditě vyřešit dekorativní a noční osvětlení prostřednictvím LED pásků umístěných v sádrokartonových kapsách. Ovládání je v takových případech nejlépe spínat pomocí senzorů pohybu, které jsou nastaveny na delší čas a rozsvítí dekorativní osvětlení i v denní dobu, kdy světlo chodbu zútulňuje.

Dekorativní a současně noční osvětlení chodby realizované prostřednictvím barevného LED pásku umístěného v sádrokartonové kapse a spínané senzorem pohybu.

 

Automatizace ovládání osvětlení chodby

Chodba či předsíň je ideálním prostorem pro automatické spínání světel. Nejčastěji se využívají senzory pohybu, ale možné je i napojení na inteligentní systémy.

1. Čidla pohybu pro osvětlení na chodbě

Senzory pohybu představují nejjednodušší a nejběžnější automatizované ovládání osvětlení. To v závislosti na hladině okolního osvětlení světla rozsvítí a po nastaveném čase svítidla automaticky zhasne. Rozmístění senzorů pohybu by mělo pokrývat všechna místa chodby.

Současně je dobré myslet na to, aby senzory pohybu nebyly umístěny proti dveřím ložnice, pokojů, obývacího pokoje, kde v případě otevřených dveří senzor pohybu snímá pohyb v sousední místnosti. Na chodbách lze celkem výhodně použít senzory pohybu instalované místo běžných vypínačů do elektroinstalační krabice KU68.

 

Senzory pohybu pro spínání osvětlení na chodbě.

Senzor pohybu pro svítidla na chodbu

 

K dispozici jsou také stropní svítidla se senzorem pohybu.

Svítidla se senzorem pohybu na chodbu

2. Systémy řízení budov

Tento způsob ovládání osvětlení chodby nám poskytuje vyšší komfort, kde se aplikuje využití kombinace soumraku, spínacích hodin a času sepnutí. To může fungovat tak, že od soumraku, například do 23:00 hodin, se osvětlení chodby automaticky rozsvítí na 80 % a v čase od 23:00 hod, kdy po této hodině až do rozednění předpokládáme noční provoz domu, se stejná svítidla rozsvítí jen na 20 %, aby při noční cestě například na toaletu, plné osvětlení neoslňovalo, ale pouze vyznačilo prostor.

Rozsvícení tohoto typu osvětlení lze často nastavit nikoli skokově, ale s tzv. „náběhovou rampou“, trvající například dvě sekundy, kde se osvětlení během dvou sekund plynule rozsvěcuje tak, aby se minimalizoval náraz světla na zrak. Tuto variantu večerního a nočního režimu lze nejjednodušeji realizovat tzv. systémy řízení budov, jako je KNX, Nico, Loxone a další, které k použitým senzorům pohybu podporují možnost implementace logických funkcí.

3. Systém TUYA

Další, jak technicky, tak cenově dostupnou, možností je využití funkce automatického řízení osvětlení systémem TUYA v závislosti na denním biorytmu. Tato funkce pracuje tak, že intenzitu a teplotu světla hlavních svítidel pro osvětlení chodby lze automaticky nastavit v závislosti na denní době.

Ráno se na základě sepnutí pohybového čidla světlo na chodbě rozsvítí na 30 % a teplota světla na neutrální bílou. Během dne se osvětlení v případě potřeby rozsvítí na 100 % s denní teplotou světla. Ve večerních hodinách se osvětlení automaticky rozsvítí například na 50 % a teplota světla bude teplá bílá. V nočních hodinách se pak automaticky rozsvítí například na 15 % s teple bílým světlem. Začlenění chytrého řízení osvětlení  TUYA je do stávající klasické elektroinstalace bezproblémové, protože pracuje bezdrátově.

Stejně tak nastavení chování si může uživatel nastavit sám v intuitivní aplikaci v telefonu. Tímto lze s minimálními náklady dosáhnout vysoce komfortního řízení osvětlení chodby.


automatické řízení teploty a intenzity světla v závislosti na denním světlu

 

Jak na chytré osvětlení TUYA? Rady, tipy, návod.

Návod - TUYA chytré osvětlení

 

Ergonomie ovládání osvětlení

Pokud budete používat běžné vypínače, pak by měly být umístěny na všech místech, kde přichází v úvahu potřeba ovládání, t.j. u vstupu do každého pokoje, WC, koupelny, spižírny a podobně. Toto upozornění se možná jeví zbytečné, obzvláště pokud vypínačů na chodbě vychází víc, ale v praxi se dodržení tohoto pravidla, kdy nemusíme po tmě přecházet na ovládací místo, vyplatí, zvláště v případě dětí, starších obyvatel či invalidů.


osvětlení chodby poslední

Ukázka realizace osvětlení chodby pomocí vestavných bodových komínkových svítidel do sádrokartonu. Konec chodby vyznačuje dekorativní noční osvětlení z RGBW (červená, zelená, modrá, bílá) LED pásků, které jsou nalepené na hliníkové profily pro LED pásky a instalované v sádrokartonové kapse.


nástěnné osvětlení chodby a předsíně

 

Prodejna svítidel a světelné studio Brno - Potřebujete poradit s návrhem osvětlení? Neváhejte nás kontaktovat telefonem, emailem, nebo navštivte naši prodejnu svítidel v Brně. Rádi vám sestavíme řešení na míru.

Jak na osvětlení bazénu?

 

Svítidla na chodbu


MINERLA LED 2W, IP20, TEPLÁ 3000K, NEUTRÁLNÍ 4000K Vestavné svítidlo do stěny, těleso hliník, povrch bílá, nebo černá, difuzor plast transparentní, LED 2W, teplá 3000K/96lm, neutrální/104lm, 230V, IP20, Ra80, tř.1, rozměry 90x90x40mm, vč. montážního boxu, svítí dolů
Svítí dolů
SKLADEM
Hodnocení
MINERLA LED 2W, IP20, TEPLÁ 3000K, NEUTRÁLNÍ 4000K
Vestavné svítidlo do stěny, těleso hliník, povrch bílá, nebo černá, difuzor plast transparentní, LED 2W, teplá 3000K/96lm, neutrální/104lm, 230V, IP20, Ra80, tř.1, rozměry 90x90x40mm, vč. montážního boxu, svítí dolů
od 653,40 Kč
IRDETO SQ LED 3W IP54 Vestavné, venkovní svítidlo do stěny, těleso hliník, povrch bílá, šedostříbrná, černá, LED 3W, teplá 3000K, 160lm/cca 8W žár, 230V, IP54, tř.1, rozměry: 65x65x70mm, vč. montážního boxu, svítí dolů
Svítí dolů
SKLADEM
Hodnocení
IRDETO SQ LED 3W IP54
Vestavné, venkovní svítidlo do stěny, těleso hliník, povrch bílá, šedostříbrná, černá, LED 3W, teplá 3000K, 160lm/cca 8W žár, 230V, IP54, tř.1, rozměry: 65x65x70mm, vč. montážního boxu, svítí dolů
od 1 280,18 Kč
BINI Stropní, přisazené, bodové svítidlo, nastavitelný směr svícení, těleso hliník, povrch bílá, nebo černá, pro žárovku 10W, GU10 ES50, 230V, IP20, rozměry 56x120x117mm
SKLADEM
Hodnocení
BINI
Stropní, přisazené, bodové svítidlo, nastavitelný směr svícení, těleso hliník, povrch bílá, nebo černá, pro žárovku 10W, GU10 ES50, 230V, IP20, rozměry 56x120x117mm
od 631,38 Kč
QEL SQ Stropní, přisazené, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=24mm
SKLADEM
Hodnocení
QEL SQ
Stropní, přisazené, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=24mm
od 524,90 Kč
QEL R Stropní, přisazené, kruhové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry průměr dle typu, h=24mm
SKLADEM
Hodnocení
QEL R
Stropní, přisazené, kruhové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry průměr dle typu, h=24mm
od 524,90 Kč
ROTOR GU10 1X35W VÁLEC Stropní, přisazené, bodové svítidlo, těleso hliník, povrch vnější bílá, vnitřní bílá/černá, pro žárovku 1x35W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=75mm, h=135mm
SKLADEM
Hodnocení
ROTOR GU10 1X35W VÁLEC
Stropní, přisazené, bodové svítidlo, těleso hliník, povrch vnější bílá, vnitřní bílá/černá, pro žárovku 1x35W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=75mm, h=135mm
od 605,00 Kč
RESLA WALL 1X60W E27 Nástěnné svítidlo, těleso keramika, barva bílá lesk/černá lesk, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=75mm h=70mm
SKLADEM
Hodnocení
RESLA WALL 1X60W E27
Nástěnné svítidlo, těleso keramika, barva bílá lesk/černá lesk, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=75mm h=70mm
od 806,47 Kč
SSONE XS/S/M Vestavné komínkové svítidlo, kruh, těleso hliník, povrch bílá/černá, difuzor plast, LED 3W/6W/10W, teplá 3000K, 230V, do koupelny IP44, rozměry dle typu
Do koupelny
UGR<19
SKLADEM
Hodnocení
SSONE XS/S/M
Vestavné komínkové svítidlo, kruh, těleso hliník, povrch bílá/černá, difuzor plast, LED 3W/6W/10W, teplá 3000K, 230V, do koupelny IP44, rozměry dle typu
od 1 052,70 Kč
HERNENTO LED 6W Vestavné svítidlo do stěny, těleso hliník, povrch bílá, černá, šedostříbrná, LED 6W, 240lm, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, 230V, IP54, tř.1, rozměry 210x65x60mm, svítí dolů
Svítí dolů
SKLADEM
Hodnocení
HERNENTO LED 6W
Vestavné svítidlo do stěny, těleso hliník, povrch bílá, černá, šedostříbrná, LED 6W, 240lm, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, 230V, IP54, tř.1, rozměry 210x65x60mm, svítí dolů
780,45 Kč
GALEJ LED 6W/12W/18W/24W čtverec Stropní, vestavné, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W/24W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=12mm
SKLADEM
Hodnocení
GALEJ LED 6W/12W/18W/24W čtverec
Stropní, vestavné, čtvercové svítidlo, těleso hliník, povrch bílá, difuzor plast opál, LED 6W/12W/18W/24W, teplá 3000K, nebo neutrální 4000K, nebo denní 6400K, 230V, IP20, tř.1, rozměry dle typu, h=12mm
od 361,79 Kč
LENGIS LED 1,7W R Vestavné svítidlo do stěny kruhové, materiál plast, bílá, LED 1,7W, teplá 2700K, 110lm, 230V, IP20, tř.2, d=78mm, h=35mm, svítí dolů, montáž do KU68
Svítí dolů
Třída 2
SKLADEM
Hodnocení
LENGIS LED 1,7W R
Vestavné svítidlo do stěny kruhové, materiál plast, bílá, LED 1,7W, teplá 2700K, 110lm, 230V, IP20, tř.2, d=78mm, h=35mm, svítí dolů, montáž do KU68
996,44 Kč
RESLA CEILING 1X60W E27 Stropní svítidlo, těleso keramika, povrch bílá lesk/černá lesk, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=75mm h=60mm
SKLADEM
Hodnocení
RESLA CEILING 1X60W E27
Stropní svítidlo, těleso keramika, povrch bílá lesk/černá lesk, pro žárovku 1x60W, E27, 230V, IP20, tř.1. rozměry d=75mm h=60mm
od 716,93 Kč
MSV 3IN1 SQ přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K Stropní vestavné svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT přepínate teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, zvýšené krytIP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
CCT - nastavitelná teplota světla
Do koupelny
SKLADEM
Hodnocení
MSV 3IN1 SQ přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K
Stropní vestavné svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT přepínate teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, zvýšené krytIP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
od 211,63 Kč
MS 3IN1 CCT přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K Stropní vestavné svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT nastavitelná teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, do koupelny IP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
CCT - nastavitelná teplota světla
Do koupelny
SKLADEM
Hodnocení
MS 3IN1 CCT přepínatelná teplota 3000K 4000K 6000K
Stropní vestavné svítidlo, těleso plast bílá, difuzor plast opál LED 6W, 12W, 18W, 24W, CCT nastavitelná teplota 3000K, 4000K, 6000K, přepínačem na zadní straně svítidla, Ra80, 230V, do koupelny IP44/IP20, tř.2, rozměry dle typu
od 200,62 Kč
SUMMIT LED 9W 15W Stropní, vestavné, bodové, svítidlo, těleso hliník, povrch hliník leštěný, nebo bílá, sklo čiré, LED 9W/500lm, 15W/600lm, teplá 2700K, Ra80, vč trafa 230V/700mA na kabelu, IP20, rozměry dle typu
SKLADEM
Hodnocení
SUMMIT LED 9W 15W
Stropní, vestavné, bodové, svítidlo, těleso hliník, povrch hliník leštěný, nebo bílá, sklo čiré, LED 9W/500lm, 15W/600lm, teplá 2700K, Ra80, vč trafa 230V/700mA na kabelu, IP20, rozměry dle typu
1 280,18 Kč
PILLAR 1X35W GU10 Stropní, přisazené, bodové svítidlo, výklopný světelný zdroj +-20°, těleso kov, povrch černá+ hliník šedostříbrná, nebo bílá + hliník šedostříbrná, pro žárovku 1x35W, GU10 ES50, 230V, IP20, symb"F", 120x103x103mm
SKLADEM
Hodnocení
PILLAR 1X35W GU10
Stropní, přisazené, bodové svítidlo, výklopný světelný zdroj +-20°, těleso kov, povrch černá+ hliník šedostříbrná, nebo bílá + hliník šedostříbrná, pro žárovku 1x35W, GU10 ES50, 230V, IP20, symb"F", 120x103x103mm
od 1 704,65 Kč
TREN GU10 1X35W čtverec Stropní, vestavně bodové, svítidlo, těleso kov, povrch bílá, nikl mat, chorm, pro žárovku1x35W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry 82x82x25mm
SKLADEM
Hodnocení
TREN GU10 1X35W čtverec
Stropní, vestavně bodové, svítidlo, těleso kov, povrch bílá, nikl mat, chorm, pro žárovku1x35W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry 82x82x25mm
184,40 Kč
TREN 1X35W GU10 KRUH Stropní, vestavně bodové, svítidlo, těleso kov, povrch bílá, nikl mat, chorm, pro žárovku1x35W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=82mm, h=25mm
SKLADEM
Hodnocení
TREN 1X35W GU10 KRUH
Stropní, vestavně bodové, svítidlo, těleso kov, povrch bílá, nikl mat, chorm, pro žárovku1x35W, GU10, ES50, 230V, IP20, tř.1, rozměry d=82mm, h=25mm
od 127,78 Kč
BLANDA 1X35W GU10 KRUH výklopné Stropní, vestavné, bodové, komínkové svítidlo, výklopné +-25°, těleso hliník, povrch vnější bílá, vnitřní bílá/černá/zlatá, pro žárovku 1x35W, GU10, ES50, 230V, IP40, tř.1, rozměry d=80mm, h=35mm
SKLADEM
Hodnocení
BLANDA 1X35W GU10 KRUH výklopné
Stropní, vestavné, bodové, komínkové svítidlo, výklopné +-25°, těleso hliník, povrch vnější bílá, vnitřní bílá/černá/zlatá, pro žárovku 1x35W, GU10, ES50, 230V, IP40, tř.1, rozměry d=80mm, h=35mm
od 230,99 Kč
OSCA ČTVERCOVÁ Stropní svítidlo, bodové, sádrové, barva bílá, pro žárovku 13W, nebo 20W, GU10, nebo E27, 230V, IP20, rozměry dle typu svítidla.
SKLADEM
Hodnocení
OSCA ČTVERCOVÁ
Stropní svítidlo, bodové, sádrové, barva bílá, pro žárovku 13W, nebo 20W, GU10, nebo E27, 230V, IP20, rozměry dle typu svítidla.
3 495,69 Kč